Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 1 de març de 2021

.

 

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > DO estrena la temporada d’hivern amb una renovació d’imatge i format

Sala de premsa


Coincidint amb els cinc anys d'emissions del projecte

DO estrena la temporada d’hivern amb una renovació d’imatge i format

Denominació d'Origen (DO), la franja de programes de nous formats coproduïts per l'XTVL i productores independents catalanes, estrenarà aquest cap de setmana nous continguts, nova imatge i nou format, coincidint amb el cinquè anys d'emissions. Aquests canvis no alteren la filosofia del projecte, que es manté intacta: una aposta per la creativitat, pels nous talents de l'audiovisual i per un procés de treball artesanal fet des del convenciment que hi ha una manera de fer televisió i d'arribar a l'espectador.

Durant la temporada d'hivern, entre els mesos de gener i abril, DO oferirà les sèries de ficció Passaport al Marroc, Xops!, POV, Latent i Eos. L'espai dedicat al documental l'ocuparà la sèrie Test de la vida real. En un altre àmbit, DO inclourà l'experiment audiovisual Rubik. Tanquen la graella quatre propostes de programa cultural: Tallers sonors, Circòpates, Dansa i Adaptation. A més d'aquestes propostes, DO estrenarà una sèrie de ficció titulada Un ou de closca verda, que donarà continuïtat i identitat visual al conjunt de la programació DO 2009.

Una altra novetat és la creació de dos nous blocs, amb què DO reforçarà la seva presència a internet, complementant el web del projecte. D'una banda, un bloc amb informació actualitzada de DO i espais de reflexió sobre l'audiovisual en general. I, de l'altra, un bloc específic dedicat a la sèrie de ficció que dóna continuïtat i identitat visual a tot el conjunt.

On i quan es pot veure

DO és un programa televisiu d'una hora setmana que es difon a través de televisió i internet. Per televisió, es pot veure els dissabtes, a les 00.30 h, a Barcelona TV; i els diumenges, a les 23.40 h, a les televisions locals següents: Canal Blau TV (Vilanova i la Geltrú), Canal Nord Catalunya TV (Figueres), Canal Reus TV, EL 9 TV (Vic), Gavà TV, Granollers TV, Lleida TV, Maresmedigital TV, TV Badalona, Televisió El Vendrell, TV Girona, TV l'Hospitalet i Vilafranca TV. Altres televisions (Canal Mollet, Viladecans TV Localia, Televisió del Berguedà, Televisió de Mataró, Televisió Vandellòs, Televisió de la Conca, Molins de Rei Televisió i Canal Català Girona Pla [Banyoles]) també emeten el DO, en l'horari que elles convenen.
A internet, les microsèries de DO es poden veure íntegrament i en paral·lel a l'emissió televisiva, a través de la pàgina www.xtvl.tv/do.

A més a més, gràcies a un acord recent entre l'XTVL i la Villarroel, la sala de teatre barcelonina projectarà, a partir del 23 de febrer, microsèries de DO, un dilluns de cada mes, en horari nocturn.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

premsa@laxarxa.cat

935.080.715

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa