Xarxa Audiovisual Local

Dijous, 28 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Acord entre XAL i la PAC per emetre cinema català per les TV's locals

Sala de premsa


Les pel·lícules es podran veure a l'espai 'L'altra pantalla' de la Xarxa, que s'estrena aquest dissabte

Acord entre XAL i la PAC per emetre cinema català per les TV's locals

La Xarxa Audiovisual Local (XAL) i l'associació Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC) han arribat a un acord que permetrà l'emissió de pel·lícules catalanes i europees a través de les televisions locals adherides a la XAL. Segons aquest conveni, la PAC cedirà els drets d'emissió d'aquests llargmetratges a la XAL, que al seu torn els distribuirà a les televisions locals adherides en el marc d'un nou espai, que portarà per títol L'altra pantalla i que s'estrenarà aquest dissabte, 24 de gener.

Aquesta iniciativa materialitza l'aposta de les dues parts per potenciar el cinema de qualitat que es fa a Europa i especialment a Catalunya. Juntament amb aquest objectiu, hi ha el propòsit de donar major visibilitat a la figura i a la tasca del productor. La idea, finalment, és que les pel·lícules produïdes en l'àmbit català i europeu tinguin una major difusió dotant-les d'una finestra permanent en el sector televisiu de proximitat.

L'altra pantalla serà un espai setmanal que s'emetrà els dissabtes, a les 22.30 h, per 15 televisions locals: Canal Blau TV (Vilanova i la Geltrú), Canal Nord Catalunya Televisió (Figueres), Canal Reus TV, El 9 TV (Vic), Gavà Televisió, Granollers TV, Lleida Televisió, Maresmedigital TV, Televisió de la Conca (Igualada), TV Badalona, Televisió El Vendrell, TV Girona, Vilafranca TV, TV L'Hospitalet i Canal Terrassa TV.

A partir del mes de febrer, l'emissió de la pel·lícula anirà precedida d'una entrevista al productor, al director o a algun altre responsable del film, que servirà per posar en context cadascun dels treballs. Entre els llargmetratges que es podran veure a L'altra pantalla destaquen títols com Lola (1986), de Bigas Luna, o Pereaustrínia 2004 (1989), d'Àngel García.

La pel·lícula d'aquest dissabte, amb què arrencarà el nou espai, és Capità Escalaborns (1990), dirigida per Carlos Benpar i protagonitzada per José Conde i Ariadna Gil. El film narra una història d'aventures emmarcada en la guerra que va enfrontar Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears contra les tropes de Felip V (1715).

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa