Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 1 de març de 2021

.

 

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > ‘Europeus’, un projecte de lamalla.cat, COMRàdio i l’XTVL per difondre l’activitat de les comunitats europees a Catalunya

Sala de premsa


La iniciativa arrenca aquesta setmana amb un nou portal integrat en el diari digital i espais regulars a la ràdio

‘Europeus’, un projecte de lamalla.cat, COMRàdio i l’XTVL per difondre l’activitat de les comunitats europees a Catalunya

Aquesta setmana lamalla.cat, COMRàdio i l'XTVL posen en marxa Europeus, un projecte multimèdia que té com a objectiu donar a conèixer l'ampli ventall d'activitats que duen a terme a Catalunya institucions de diferents països de la Unió Europea. Una iniciativa que vol permetre als ciutadans augmentar els seus coneixements sobre les institucions comunitàries, especialment amb vista a les Eleccions Europees del proper 7 de juny. Així, Europeus recollirà les activitats que despleguen a Catalunya institucions com el Parlament Europeu i la Comissió Europea, delegacions diplomàtiques, cambres de comerç i entitats culturals i acadèmiques, entre les quals s'hi compten el Goethe-Institut, l'Institut Català de Cultura, l'Institut Français de Barcelona i el British Council.

Des d'aquest dimarts, el diari digital lamalla.cat té en línia un nou portal monogràfic anomenat EUROPEUS (www.lamalla.cat/europeus), que inclou des de les agendes d'actes programats per institucions comunitàries amb seu a Catalunya així com notícies i entrevistes en vídeo. El portal també difon el programa divulgatiu Europa, aquí, produït per Vilafranca TV i distribuït a les televisions locals catalanes a través de l'XTVL. Aquest lloc web ha arrencat amb una entrevista a Manel Camós, director de l'Oficina de la Comissió Europea a Barcelona, i Maite Calvó, directora de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona.

De la seva part, COMRàdio ha estrenat aquesta setmana un espai d'agenda amb informació sobre Europa i un reportatge sobre persones vinculades a institucions comunitàries, dins del programa Extraradi, que s'emet de dilluns a divendres de 4 a 7 de la tarda.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

premsa@laxarxa.cat

935.080.715

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa