Xarxa Audiovisual Local

Divendres, 30 d'octubre de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > La Villarroel estrena un cicle de projeccions del DO

Sala de premsa


Les sessions seran gratuïtes i obertes al públic

La Villarroel estrena un cicle de projeccions del DO

El proper dilluns 23 de febrer La Villarroel estrenarà un cicle de projeccions de nous formats televisius produïts en el marc de Denominació d'Origen (DO), un projecte de la Xarxa de Televisions Locals dedicat a impulsar la creació audiovisual en l'àmbit multimèdia. Aquest cicle neix fruit d'un acord de col·laboració entre la Xarxa Audiovisual Local -gestora de la Xarxa de Televisions Locals- i Focus -gestora de La Villarroel-, i s'emmarca en la programació 'off villarroel' que ha posat en marxa la sala barcelonina per apropar el teatre a la gent jove a partir d'una oferta multidisciplinar en horari nocturn.

El cicle celebrarà una sessió nocturna l'últim dilluns de cada mes, gratuïta i oberta al públic. Durant els passis s'exhibiran algunes de les sèries de ficció més representatives del DO al llarg dels seus cinc anys d'existència. Entre elles, Vent maleit [Torna'm les meves coses], Annamnesi i Passaport al Marroc. A banda d'aquestes sèries, les sessions també projectaran programes culturals (Paraules al vent, DanSA), docuficció (Portbou, Josep Mauri. La dictadura de la raó, Aborígens) i videoart.

Coincidint amb la inauguració del cicle, la sessió de dilluns començarà a les 22 h amb els parlaments del director general de la XAL, Marc Melillas, i el president de Focus, Daniel Martínez. Seguidament s'iniciarà la sessió amb la projecció d'una selecció de les sèries més emblemàtiques del DO.

DO compleix 5 anys d'emissions

DO va néixer l'any 2005 sota l'impuls de la Xarxa de Televisions Locals, amb el repte de convertir-se en plataforma per a nous creadors i alhora espai d'emissió i promoció de produccions audiovisuals de qualitat i transgressores en forma i contingut. Actualment, el DO es pot veure a les principals televisions locals catalanes i també per internet, al web www.xtvl.tv/do.

Al llarg d'aquests cinc anys, el DO ha emès més de 400 hores de nous formats, en la producció de les quals han participat una seixantena de productores catalanes. D'altra banda, el projecte ha abraçat tota mena de gèneres, excepte l'estrictament periodístic: documental d'autor, docuficció, ficció, culturals, videoart, treballs conceptuals, animació, etcètera.

Finalment, el DO ha aconseguit un reconeixement notable gràcies als premis aconseguits per diferents dels seus treballs. Així, la sèrie Paraules al Vent va rebre l'any 2006 el premi Actual de Televisió de Catalunya i el 2007 va ser seleccionada per formar part del programa de projeccions del festival internacional de televisió INPUT 2007 de Lugano. De la seva banda, Ingràvids va ser distingida l'any 2006 amb el premi Zàpping de Teleespectadors Associats de Catalunya, i Mans amb el premi Miramar de la Diputació de Barcelona el 2007.

Entre els anys 2006 i 2008, el festival de televisió MINIPUT de Barcelona ha seleccionat sis treballs del DO: L'Home del Sac, Paraules al Vent, Portbou, Vent maleit [Torna'm les meves coses], K-7 i Anotacions.

Al seu torn, Oltre i limiti es podrà veure el 25 de febrer a Roma.

 

 

 

 

 

 

Isabel Pérez Vera

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa