Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > La Xarxa i TVE col·laboraran en l’intercanvi de continguts audiovisuals

Sala de premsa


L’anunci s’ha fet a Cardedeu, en l’acte d’obertura del 10è aniversari de la Xarxa

La Xarxa i TVE col·laboraran en l’intercanvi de continguts audiovisuals

El president del CAC, Ramon Font, destaca el paper “central i imprescindible” de la Xarxa en la producció de l’audiovisual local.

Barcelona, 18 de febrer de 2009 – Coincidint amb el 10è aniversari de la Xarxa de Televisions Locals (XTVL), el seu director general, Marc Melillas, ha anunciat avui a Cardedeu un acord d’intercanvi de continguts amb TVE, especialment notícies. Aquest acord permetrà la producció d’una sèrie documental sobre els 30 anys d’ajuntaments democràtics que la Xarxa distribuirà a partir del mes d’abril.

Melillas ha fet aquest anunci a l’acte d’obertura del 10è aniversari de la Xarxa que ha tingut lloc a Cardedeu, on va néixer la primera televisió local d’Espanya. Hi han assistit un centenar de responsables de televisions de proximitat i altres representants del sector.

Durant la seva intervenció, Marc Melillas s’ha referit al procés de renovació que ha emprès la Xarxa i que es visualitzarà aquest diumenge 22 de febrer amb l’estrena de la nova imatge i d’uns informatius renovats. Així mateix, ha avançat la producció per part de la Xarxa d’una sèrie sobre la història de la televisió local a partir del patrimoni documental de les televisions.

En el mateix acte, el president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), Ramon Font, ha destacat la importància de la comunicació de proximitat en un món globalitzat i ha afirmat que la Xarxa ocupa un lloc “central i imprescindible” en la cadena de producció de la televisió local. Font ha posat a la Xarxa de Televisions Locals com a exemple a seguir perquè ha sabut adaptar-se als nous temps sense perdre de vista que els seus èxits es deuen a la seva manera d’entendre la proximitat. Finalment ha demanat que la televisió local no oblidi l’esperit pioner de Cardedeu dins del sector.

Al seu torn, Manel Calbet, president de Televisió de Cardedeu, ha reivindicat el futur d’aquesta televisió en el procés de transició digital. Al llarg del 2009, la Xarxa combinarà el seu procés de renovació amb la celebració del desè aniversari a través d’un calendari d’activitats que respon al títol de “2009: Any 10”.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa