Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > El programa de curtmetratges 'FILMETS' estrena dissabte 7 de març nova imatge i continguts

Sala de premsa


La nova etapa arrencarà amb l’emissió del curt 'Auf der Strecke', nominat a l’última edició dels Òscar

El programa de curtmetratges 'FILMETS' estrena dissabte 7 de març nova imatge i continguts

FILMETS, el programa especialitzat en curtmetratges produït per TV Badalona i distribuït a les televisions locals catalanes a través de l'XTVL, estrenarà aquest dissabte 7 de març nova imatge i nous continguts. Coincidint amb la nova etapa, l'edició de dissabte tindrà un caràcter especial, amb l'emissió per primera vegada a Catalunya del multipremiat curtmetratge Auf der Strecke. Una producció suïssa-alemanya que va ser nominada als premis Òscar 2009 en la categoria de ficció i que ha guanyat més de 30 premis internacionals. Dirigit per Reto Caffi, Auf der Strecke narra la vida d'un guarda de seguretat que es passa el dia observant els altres, en especial una jove dependenta d'una llibreria de qui està secretament enamorat.

En relació als continguts, FILMETS incorporarà dues noves seccions. D'una banda, un concurs adreçat a nous talents de l'audiovisual que, amb el nom de MICROFILM, avaluarà curtmetratges de 3 minuts de durada. De l'altra, la secció DE PROP aproparà als teleespectadors la personalitat de figures vinculades al món del cinema, com actors o directors. Aquestes novetats se sumaran als continguts habituals del programa, com les notícies o l'agenda.

FILMETS s'emet el dissabte a les dotze de la nit per per 15 televisions locals: Canal Blau TV (Vilanova i la Geltrú), Canal Nord Catalunya Televisió (Figueres), Canal Reus TV, El 9 TV (Vic), Gavà Televisió, Granollers TV, Lleida Televisió, Maresmedigital TV, Televisió de la Conca (Igualada), TV Badalona, Televisió El Vendrell, TV Girona, Vilafranca TV, TV L'Hospitalet i Canal Terrassa TV. L'XTVL també distribueix el programa entre la resta de televisions locals adherides, el dimecres següent a la seva primera emissió.

La renovació de FILMETS consolida l'aposta cinematogràfica de la Xarxa, que té un altre exponent en l'espai L'Altra pantalla, dedicat al cinema català. A banda de l'emissió d'una pel·lícula, L'Altra pantalla inclou una entrevista relacionada amb el film, a càrrec de la productora IMAGO.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa