Xarxa Audiovisual Local

Divendres, 30 d'octubre de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > lamalla.cat convoca una nova edició dels premis NetReporter per a joves blocaires

Sala de premsa


Fins al 17 d’abril es poden presentar candidatures en dues categories: millor bloc fet per estudiants de batxillerat/FP i millor bloc fet per universitaris

lamalla.cat convoca una nova edició dels premis NetReporter per a joves blocaires

El diari digital lamalla.cat ha obert la convocatòria per participar en el concurs NetReporter destinat a premiar els millors blocs fets per joves estudiants catalans. La finalitat del concurs és fomentar el bloc com a nova eina de comunicació digital i multimèdia. Els premis tenen dues categories: una destinada a estudiants de batxillerat o formació professional (de 16 i 18 anys) i una altra destinada joves universitaris (de 18 a 25 anys).

Per participar en el concurs, els joves poden presentar la candidatura del seu bloc fins al proper 17 d'abril. Entre tots els participants, un jurat seleccionarà els blocs finalistes de cada categoria i a partir del 23 d’abril, dia de Sant Jordi, els usuaris de lamalla.cat, mitjançant votació popular, escolliran els millors blocs entre els finalistes de cadascuna de les categories.

Els joves participants poden presentar blocs fets individualment o en grup (màxim de dues persones). Els guanyadors com a autors del millor bloc de cada categoria tindran com a premi un ordinador portàtil (MacBook) i un Ipod Touch. Els autors dels blocs que quedin en segon lloc de cada categoria rebran com a premi un Ipod Touch.

Les bases amb les condicions i instruccions de participació en la convocatòria NetReporter 2009 es poden consultar en el document adjunt a aquesta nota de premsa. Per a més informació consulteu l’adreça  www.lamalla.cat/netreporter

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa