Xarxa Audiovisual Local

Divendres, 10 de juliol de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > L’XTVL, COMRàdio i lamalla.cat dediquen una programació especial als 30 anys d'ajuntaments democràtics

Sala de premsa


Amb entrevistes als alcaldes de Lleida, Girona, Tarragona i Barcelona, del 1979 i d’ara

L’XTVL, COMRàdio i lamalla.cat dediquen una programació especial als 30 anys d'ajuntaments democràtics

El proper divendres 3 d'abril es compliran 30 anys de la recuperació dels ajuntaments democràtics i amb motiu d'aquesta commemoració la Xarxa de Televisions Locals (XTVL), COMRàdio i lamalla.cat oferiran la setmana vinent una programació especial que resseguirà l'evolució del municipalisme a Catalunya durant aquest període. Entre els continguts previstos, destaquen les entrevistes als alcaldes de Lleida, Girona, Tarragona i Barcelona del 1979 i d'ara, amb l'objectiu de comparar la situació de les quatre ciutats en les dues èpoques.

A Lleida, aquesta doble visió l'aportaran, respectivament, Antoni Siurana i Àngel Ros; a Girona, Joaquim Nadal i Anna Pagans; a Tarragona, Josep Maria Recasens i Josep Félix Ballesteros; i a Barcelona, Narcís Serra i Jordi Hereu. També s'entrevistarà el primer president electe de la Diputació de Barcelona, Francesc Martí i Jusmet, i el president actual, Antoni Fogué. Les peces amb aquestes entrevistes seran emeses entre dilluns i divendres de la setmana vinent en els informatius de COMRàdio (edició matí, migdia, vespre i nit), l'informatiu Al dia de l'XTVL (edició migdia i vespre) i també es podran visionar a lamalla.cat.

En el marc d'aquesta programació especial, la tertúlia nocturna Angles que dirigeix i presenta Jordi Sacristán a la Xarxa, analitzarà dimarts el paper dels moviments veïnals encapçalats per dones en la recuperació dels ajuntaments democràtics.

Al seu torn, el magazín matinal El dia a la COM, que dirigeix i presenta Jordi Duran a COMRàdio, entrevistarà divendres els dos alcaldes catalans que ocupen el càrrec des de fa 30 anys: Josep Solé, a Móra d'Ebre, i Joan Vich, a Vilanova del Camí.

També divendres, el programa d'actualitat La Setmana de l'XTVL emetrà una sèrie de reportatges per acostar experiències singulars en l'àmbit del municipalisme al llarg dels darrers 30 anys. Entre elles, el naixement de l'entitat municipal descentralitzada de Raimat, que depèn de Lleida; la creació de l'Ajuntament de Salou, posterior al 1979; i la comparativa entre dos consistoris ben diferents: el de Dosrius, al Maresme, i el de L'Hospitalet de Llobregat, al Barcelonès.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa