Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > La villarroel projecta aquest dilluns tres sèries de 'DO'

Sala de premsa


Entre elles, 'Paraules al vent', premi Actual de Televisió de Cayalunya l'any 2006

La villarroel projecta aquest dilluns tres sèries de 'DO'

La sala la villarroel de Barcelona presenta aquest dilluns a les 22 h tres de les sèries més emblemàtiques de DO, un projecte de la Xarxa de Televisions Locals dedicat a impulsar la creació audiovisual en l'àmbit multimèdia. Es tracta de Vent maleit [Torna'm les meves coses], sèrie seleccionada dins del festival de televisió MINIPUT de Barcelona l'any 2006, que narra la història d'una aviadora taiwanesa perduda en una misteriosa illa amb estranys personatges. A banda d'aquesta sèrie, també es projectaran els programes culturals DanSA, basat en l'art del moviment, i Paraules al vent, on s'entrevista escriptors i escriptores catalanes a partir de fragments llegits de la seva obra. Paraules al vent va rebre l'any 2006 el premi Actual de Televisió de Catalunya i el 2007 va ser seleccionada per formar part del programa de projeccions del festival internacional de televisió INPUT 2007 de Lugano.

Aquest cicle de projeccions de DO a la villarroel ha nascut fruit d'un acord de col·laboració entre la Xarxa Audiovisual Local -gestora de la Xarxa de Televisions Locals- i el Grup Focus, i s'emmarca en la programació "Off Villarroel", que ha posat en marxa aquesta sala barcelonina a partir d'una oferta multidisciplinar en horari nocturn.

DO compleix 5 anys d'emissions
DO va néixer l'any 2005 sota l'impuls de la Xarxa de Televisions Locals, amb el repte de convertir-se en plataforma per a nous creadors i espai d'emissió i promoció de produccions audiovisuals de qualitat i transgressores en forma i contingut. Actualment, DO es pot veure a les principals televisions locals catalanes i també per internet, al web www.xtvl.tv/do.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa