Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Programació especial conjunta d’OLOT TV i EL 9 TV per l’obertura de l’Eix Vic-Olot

Sala de premsa


Coincidint amb l'entrada en servei d'aquesta nova carretera

Programació especial conjunta d’OLOT TV i EL 9 TV per l’obertura de l’Eix Vic-Olot

A les portes de l'obertura de l'Eix Vic - Olot pel túnel de Bracons, Olot Televisió i EL 9 TV estan preparant una programació especial conjunta. Coincidint amb l'obertura de la nova carretera, les televisions comarcals d'Osona i de la Garrotxa estrenyen lligams i obren una etapa de  col·laboració mútua. Així, aquesta setmana, amb motiu de l'obertura del nou Eix, cadascuna de les dues televisions oferiran un programa especial propi, a més del de l'altra televisió.

Sota el títol L'Eix de les oportunitats, el programa d'Olot TV analitzarà l'impacte econòmic i social que provocarà la nova carretera per les comarques de la Garrotxa i Osona. El programa, d'una hora i mitja de durada, arrencarà amb un reportatge amb el punt de vista de tots els sectors implicats; des de la Generalitat, passant pels alcaldes de les dues comarques, les patronals d'empresaris i, també, dels opositors al projecte. El reportatge és el resultat d'un intens treball dels Serveis Informatius d'Olot Televisió per apropar la realitat d'un projecte controvertit. A més, s'ha tingut una especial cura amb les imatges i per això part del programa mostrarà l'eix des de l'aire.

La segona part del programa serà pel debat, amb convidats de les dues comarques. Hi participaran: Fina Soler, regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Olot; Jordi Fàbrega, alcalde de Sant Pere de Torelló i delegat de la Generalitat a la Catalunya Central; David Hugas, vicepresident de la FOEG; Jaume Soler, president dels Comerciants Centre Vic i Miquel Fluvià, de l'Associació de Comerciants d'Olot.

El programa especial L'Eix de les oportunitats es podrà veure els dies 2, 3, 4 i 5 d'abril a les 14.30 h, 20.30 h i 22.30 h.

Pel que fa al programa especial d'EL 9 TV portarà el testimoni de diverses persones residents a les dues comarques, algunes d'elles nascudes en una i que ara viuen en l'altra, i que fa anys que es comuniquen entre una i l'altra per les carreteres actualment existents. En aquest sentit, seran les primeres i principals beneficiades per l'obertura d'aquesta nova carretera.

Al llarg del programa es farà un recorregut per la història de les comunicacions entre les dues comarques, des de la possible via romana, al camí ral i les carreteres construïdes al llarg del segle XX, que van escurçar distàncies, però no suficientment com perquè Vic i Olot mantinguessin la relació ancestral que havien mantingut en segles anteriors, i que ara amb el nou Eix es podrà recuperar. El programa també inclou una entrevista al conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal.

 

 

 

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa