Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > El programa 'Si tu vols', de Gavà TV, dedica una sèrie de capítols al Cicle de l'Aigua

Sala de premsa


L'espai vol promoure la consciència cívica sobre aquest bé natural

El programa 'Si tu vols', de Gavà TV, dedica una sèrie de capítols al Cicle de l'Aigua

El programa de bones pràctiques ambientals Si tu vols va iniciar les emissions de la seva segona temporada el passat setembre, a través de les pantalles de Gavà Televisió i en distribució per una dotzena de canals de la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya. En aquests mesos s'ha centrat en el foment de la reducció de residus, el reciclatge i els bons hàbits en matèria deficiència ecològica. Coincidint amb el mes d'abril, a partir de la setmana vinent, el programa oferirà una sèrie de capítols especials dedicats exclusivamenta l'aigua.

En aquest sentit, durant les properes setmanes l'espai que presenta Jordi Gonzàlez farà especial incidència en el cicle urbà de l'aigua, donant a conèixer les diferents fases que el conformen. Així, el programa parlarà de la potabilització, la distribució, la depuració, el clavegueram, el reciclatge i la dessalació. I ho farà, com és habitual, seguint el to fresc i desenfadat del programa, però sense perdre el rigor propi de l'espai. Ja a les portes de l'estiu, el programa se centrarà en altres aspectes relacionats amb la cultura de l'aigua, la seva gestió i el seu consum. Així, Jordi Gonzàlez visitarà instal.lacions com les estacions de tractament d'aigua potable del Besòs o del Llobregat, s'endinsarà en el Museu Agbar de les Aigües i fins i tot realitzarà un tast d'aigües a les instal.lacions d'Aigües de Barcelona.

Amb aquesta sèrie de capítols especials, Gavà Televisió i Aigües de Barcelona pretenen conscienciar els espectadors de la necessitat de fer un consum responsable de l'aigua a les portes de l'estiu, malgrat que aquest any no existeixi una amenaça tan acusada de sequera com la de l'any passat.

El programa Si tu vols està produït per Gavà Televisió Barcelona i per la Xarxa de Televisions Locals. Algunes de les cadenes que l'emeten són: Canal Terrassa, Granollers TV, Maresmedigital TV, Olot TV, TV La Selva - Canal Camp, TV L'Hospitalet o TVM Mataró.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa