Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > lamalla.cat fa interactiu tot el seu text amb un diccionari català on-line

Sala de premsa


És el primer diari digital de Catalunya i un dels primers d'Espanya que incorpora el sistema 'Dixio'

lamalla.cat fa interactiu tot el seu text amb un diccionari català on-line

El diari digital lamalla.cat ha posat en marxa aquesta setmana el Dixio, un nou servei de diccionari català on-line integrat als textos de les notícies, que permet constantment als usuaris de lamalla.cat conèixer la definició de les paraules o tenir informació complementària sobre els noms i els llocs referenciats a les notícies. El nou servei s'activa de forma fàcil i ràpida: només cal fer doble clic sobre el terme a consultar i immediatament n'apareix el significat, així com les seves possibles accepcions.

A més, el Dixio acompanya la definició de les paraules consultades amb exemples per entendre'n el significat, i també amb paraules sinònimes. Amb aquest sistema tot el contingut de text de lamalla.cat es converteix en interactiu i consultable, amb una nova eina que pot tenir aplicacions tant des del punt de vista informatiu com en l'àmbit de la divulgació de la llengua catalana i de l'educació en general.

El Dixio és un producte desenvolupat per l'empresa Semantix que combina un servidor lingüístic, configurat per lingüistes de la Universitat de Barcelona, amb un software d'ús. Les fonts d'informació d'on extreu la informació són diccionaris en català oficials. lamalla.cat és el primer diari digital de Catalunya que incorpora aquest servei a les seves pàgines i també és un dels pioners de la premsa digital de tot Espanya. Igualment lamalla.cat va ser el primer mitjà que va posar disposició dels seus usuaris el servei de Loquendo, un sistema de lectura automàtica amb veu, adreçat principalment a persones que pateixen disminució visual.

lamalla tv, les notícies en vídeo a lamalla.cat
També aquesta setmana lamalla.cat ha estrenat lamalla tv, una nova galeria de notícies en vídeo que ofereix als usuaris l'opció de recórrer visualment l'actualitat del dia. L'entrada en funcionament d'aquest servei s'ha acompanyat d'un increment de l'oferta de vídeos i de la possibilitat de visionar-los a una mida més gran. lamalla.cat, com a un dels serveis de la Xarxa Audiovisual Local, es nodreix de la informació en vídeo de l'agència XN (el servei de notícies de la Xarxa de Televisions Locals). L'XN  distribueix anualment 18.000 notícies a l'any i és l'agència que més informacions de Catalunya ofereix. D'aquestes, un 30% són elaborades per les televisions locals adjerides a la Xarxa.

Des del mes de setembre passat, coincidint amb la seva nova etapa visual, el diari digital difon també vídeos de producció pròpia.

Ara, amb la nova videogaleria, lamalla.cat ofereix als internautes un menú classificatori dels vídeos per àrees temàtiques per facilitar la cerca dels usuaris. Es pot accedir a lamalla tv clicant sobre l'adreça http://lamalla.cat/videogaleria.

El Dixio i lamalla tv figuren entre els nous projectes que lamalla.cat està implementant enguany amb motiu del seu desè aniversari. El diari digital, amb una dedicació especial a la informació local de tot Catalunya va aparèixer el 13 de juny de 1999, coincidint amb la celebració de les eleccions municipals convocades aquell dia.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa