Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > 'Càsting, la nova sèrie de ficció de l'XTVL'

Sala de premsa


Planteja en clau d’humor situacions ambientades en una agència de càsting

'Càsting, la nova sèrie de ficció de l'XTVL'

El proper dimarts 14 d'abril la Xarxa de Televisions Locals estrenarà Càsting, una sèrie de ficció produïda per la productora catalana Life & Pictures que planteja, en clau d'humor, diferents situacions ambientades en una agència de càsting. La sèrie té com a protagonistes els personatges habituals d'aquestes proves de selecció (actors, models i representants), entre els quals es crea una divertida trama d'històries personals. Cada capítol, de quatre minuts de durada, es divideix en dues parts: la primera recull els diàlegs dels protagonistes abans de la prova, mentre que la segona escenifica un dels càstings.

Dirigida per Alejo Levis i produïda per Sebastià Mery, entre els intèrprets de Càsting hi ha actors catalans com Jordi Rico, Joan Carreras, Pep Julien, Cristina Genebat i Marta Betriu. A la sèrie també hi ha participat un grup nombrós de recents llicenciats de l'Institut del Teatre de Barcelona.

Càsting es podrà veure de dilluns a divendres a la nit, per 14 televisions locals. Canal Terrassa TV, TV L'Hospitalet i Maresmedigital TV l'emetran a les 23 h. A les 00.00 h l'emetran la resta de televisions: TV Badalona, Gavà TV, Granollers TV, Canal Blau TV (Vilanova i la Geltrú), Vilafranca TV, El 9 TV (Vic), Televisió de la Conca (Igualada), Canal Reus TV, TV El Vendrell, TV Girona i Canal Nord Catalunya Televisió (Figueres).

Aquesta sèrie forma part de les novetats de programació que ha impulsat l'XTVL amb motiu del seu desè aniversari.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa