Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > 'Immiguiants', un nou programa de l'XTVL on immigrants establerts a Catalunya mostren les ciutats on viuen

Sala de premsa


S’estrenarà el dilluns 20 d’abril a 14 televisions locals

'Immiguiants', un nou programa de l'XTVL on immigrants establerts a Catalunya mostren les ciutats on viuen

Demostrar com els catalans d'origen estranger poden ensenyar als catalans de tota la vida coses sobre el país. Aquesta és l'essència d'Immiguiants, un nou programa de la Xarxa de Televisions Locals on immigrants instal·lats a Catalunya guien els espectadors per les seves ciutats d'acollida. Així s'ha destacat aquest dimecres durant l'acte de presentació del projecte, coproduït per la Xarxa Audiovisual Local i la periodista Marta Ballesta, amb el suport de la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat.

El programa consta de 13 capítols independents, cadascun dels quals recorre una capital de comarca (Lleida, Vic, Mataró, Terrassa, Reus, Granollers...) de la mà d'un immigrant que hi viu des de fa temps. Aquest actua de guia turístic, mostrant a l'espectador els racons de la ciutat que, des del seu punt de vista, la fan més especial. "Els protagonistes del programa parlen des de l'experiència de qui s'ha fet seva una ciutat que no és la que els ha vist créixer sinó a la que han arribat de grans, demostrant-nos com això no ha estat un impediment per integrar-s'hi", ha explicat Marta Ballesta. De la seva banda, Pere Gibert, responsable de Programes de l'XTVL, ha manifestat que Immiguiants concentra dos aspectes "essencials" de la programació de la Xarxa: explicar la societat tal com és i donar a conèixer el territori català. Al seu torn, el secretari per a la Immigració de la Generalitat, Oriol Amorós, ha destacat la capacitat del programa per "plasmar una imatge positiva de la immigració, com és la integració".

Immiguiants s'estrenarà el proper dilluns a la nit dins d'un nou programa contenidor de la Xarxa anomenat Civilis, que emetrà microsèries documentals relacionades amb la ciutadania. Civilis es podrà veure de forma simultània cada dilluns a les 23 h a TV l'Hospitalet, Canal Terrassa TV i Maresme Digital. I a les 00 h a TV Badalona, Gavà TV, Granollers TV, Canal Blau TV (Vilanova i la Geltrú), Vilafranca TV, El 9 TV (Vic), TV de la Conca (Igualada), Canal Reus TV, TV Girona, Canal Nord TV (Figueres) i TV El Vendrell. Paral·lelament, els dimarts la Xarxa distribuirà Immiguiants en règim de lliure emissió a les 59 televisions locals adherides.

Tots els capítols d'Immiguiants es podran veure per Internet a partir de la setmana vinent al web www.xtvl.tv/immiguiants.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa