Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > 'La importància de dir-se', nova sèrie documental de l'XTVL que segueix el rastre de noms i cognoms per tot el món

Sala de premsa


Inspirada en el documental 'The Sweetest Sound' del cineasta Alan Berliner

'La importància de dir-se', nova sèrie documental de l'XTVL que segueix el rastre de noms i cognoms per tot el món

La Xarxa de Televisions Locals estrena aquest divendres La importància de dir-se, una sèrie documental que reflexiona sobre els atzars i les coincidències que es generen al voltant dels noms i cognoms. Coproduïda per l'XTVL i Benecé, La importància de dir-se té com a punt de partida el documental d'Alan Berliner The Sweetest Sound, on l'autor novaiorquès s'aproxima des d'una òptica personal al fet de compartir el seu nom i cognoms amb un fotògraf, un advocat, un cineasta belga i altres persones que no tenen res a veure amb ell.

A través de sis episodis de 26 minuts de durada, La importància de dir-se descobrirà en un recorregut per diferents països la procedència dels cognoms més comuns i d'aquells altres més insòlits i estranys. També examinarà la fama associada a determinats noms, així com l'onomàstica preferida a diversos punts del planeta. La sèrie es tancarà amb l'emissió, en l'últim capítol, del documental The Sweetest Sound.

La importància de dir-se es podrà veure els divendres a la nit, per 14 televisions locals. Canal Terrassa TV, TV L'Hospitalet i Maresmedigital TV l'emetran a les 23 h. A les 00.00 h es podrà veure a la resta de televisions: TV Badalona, Gavà TV, Granollers TV, Canal Blau TV (Vilanova i la Geltrú), Vilafranca TV, El 9 TV (Vic), Televisió de la Conca (Igualada), Canal Reus TV, TV El Vendrell, TV Girona, Canal Nord Catalunya Televisió (Figueres).

Aquesta sèrie forma part de les novetats de programació que ha impulsat l'XTVL amb motiu del seu desè aniversari.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa