Xarxa Audiovisual Local

Dijous, 28 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > L’XTVL estrena 'Civilis', un programa contenidor nocturn que mostra diferents mirades sobre la societat catalana

Sala de premsa


Inclou les mini sèries documentals 'El viatge d'Ulisses' i 'Immiguiants'

L’XTVL estrena 'Civilis', un programa contenidor nocturn que mostra diferents mirades sobre la societat catalana

La Xarxa de Televisions Locals estrena aquest dilluns 20 d'abril Civilis, un programa contenidor de mini sèries documentals i culturals relacionades amb la societat i la ciutadania a Catalunya. Entre aquestes mini sèries hi ha El viatge d'Ulisses, basada en documentals que reflexionen sobre la immigració llatinoamericana a Catalunya i la presència de catalans a Amèrica del Sud. Alguns dels reportatges mostren casos concrets d'immigrants que viuen a Catalunya i també es viatja al seus països d'origen per conèixer-ne les arrels i els vincles familiars, laborals o socials que encara hi mantenen. En d'altres, el programa retrata la vida quotidiana dels catalans que viuen allà i alhora es trasllada a Catalunya per saber què els queda del seu passat aquí. El viatge d'Ulisses és una producció de la productora catalana Tentacles.

L'altra mini sèrie és Immiguiants, que proposa un recorregut per diferents ciutats del territori de la mà d'immigrants que hi viuen des de fa temps. A cada capítol, un ciutadà estranger descobreix a l'espectador aquells racons de la ciutat on resideix que considera més especials, demostrant que el fet de no haver-hi nascut no és un impediment per integrar-s'hi. Immiguiants és una producció de Marta Ballesta i la Xarxa Audiovisual Local, amb el suport de la Secretaria d'Immigració de la Generalitat.

Civilis es podrà veure els dilluns a la nit, per 14 televisions locals. Canal Terrassa TV, TV L'Hospitalet i Maresmedigital TV l'emetran a les 23 h. A les 00.00 h es podrà veure a la resta de televisions: TV Badalona, Gavà TV, Granollers TV, Canal Blau TV (Vilanova i la Geltrú), Vilafranca TV, El 9 TV (Vic), Televisió de la Conca (Igualada), Canal Reus TV, TV El Vendrell, TV Girona, Canal Nord Catalunya Televisió (Figueres). A més, els capítols d'El viatge d'Ulisses i d'Immiguiants es podran visionar a partir de la setmana vinent per Internet a través dels webs www.xtvl.tv/elviatgedulisses i www.xtvl.tv/immiguiants. Civilis també disposarà de pàgina web pròpia: www.xtvl.tv/civilis.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa