Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 21 de juliol de 2019

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

 

XAL > Sala de premsa > L'XTVL culmina per Sant Jordi el canvi d'imatge de l'espai 'El temps'

Sala de premsa


Incorpora novetats per fer-lo més didàctic i atractiu

L'XTVL culmina per Sant Jordi el canvi d'imatge de l'espai 'El temps'

La Xarxa de Televisions Locals culminarà aquest dijous, diada de Sant Jordi, el canvi d'imatge de l'espai El temps que va començar el 22 de febrer amb l'estrena del nou plató. Així, aquest espai incorporarà a partir d'aquest dijous nous símbols animats en la previsió meteorològica i una nova distribució d'aquests, que permetran una millor representació del temps en el territori. També oferirà una nova imatge dels mapes de la previsió meteorològica, diferenciant els mapes de la previsió que s'envien a les televisions locals i els mapes que apareixen a l'informatiu Al dia de la Xarxa de Televisions Locals.

Aquest canvi d'imatge també possibilitarà mostrar l'evolució prevista de les temperatures a diferents alçades de la troposfera, així com analitzar les situacions meteorològiques a través del canal infraroig amb la novetat d'incorporar el canal visible que ens permet tenir una major resolució.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

premsa@laxarxa.cat

935.080.715

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa