Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 1 de març de 2021

.

 

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > 'Europeus', un nou espai divulgatiu sobre les institucions europees

Sala de premsa


S’emmarca en un projecte multimèdia de difusió de les iniciatives comunitàries on també participen lamalla.cat i COMRàdio

'Europeus', un nou espai divulgatiu sobre les institucions europees

La Xarxa de Televisions Locals estrena aquest divendres 24 d'abril Europeus, un programa que vol acostar als ciutadans l'activitat oficial de les institucions comunitàries, així com les iniciatives que duen a terme a Catalunya entitats d'àmbit europeu. En aquest sentit, es farà ressò dels actes que organitzen al territori institucions com el Parlament Europeu i la Comissió Europea, delegacions diplomàtiques, cambres de comerç i entitats culturals i acadèmiques, com el Goethe-Institut, l'Institut Italià de Cultura, l'Institut Français de Barcelona i el British Council. A través d'Europeus, l'XTVL pretén que els espectadors puguin augmentar els seus coneixements sobre la Unió Europea, especialment amb vista a les Eleccions Europees del proper 7 de juny.

Europeus serà un programa setmanal, de 15 minuts de durada, que s'estructurarà en quatre reportatges. Coincidint amb la seva estrena, l'espai repassarà aquest divendres la història de la Unió Europea i també mostrarà la visió que tenen els ciutadans d'Europa, entre altres continguts. L'XTVL distribuirà el programa a les 58 televisions locals adherides, que en decidiran l'horari d'emissió.

Europeus s'emmarca en un projecte multimèdia de difusió de les iniciatives comunitàries on també participen lamalla.cat i COMRàdio. El diari digital té en línia el portal monogràfic Europeus (www.lamalla.cat/europeus), que inclou des de les agendes d'actes programats per institucions comunitàries amb seu a Catalunya a notícies i entrevistes en vídeo. De la seva banda, COMRàdio emet un espai d'agenda amb informació sobre Europa i un reportatge sobre persones vinculades a institucions comunitàries dins del programa Extraradi, que s'emet de dilluns a divendres de 4 a 7 de la tarda.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

premsa@laxarxa.cat

935.080.715

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa