Xarxa Audiovisual Local

Dijous, 18 de juliol de 2019

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

 

XAL > Sala de premsa > 'DO' estrena nova programació

Sala de premsa


Sèries de ficció, documentals i formats experimentals conformen la graella de primavera

'DO' estrena nova programació

Denominació d'Origen (DO), la franja de programes de nous formats coproduïts per l'XTVL i productores independents catalanes, estrena aquest cap de setmana la temporada de primavera. Entre els mesos d'abril i juny es podran veure a DO les sèries de ficció AD (Els abans de Déu) i La vida dels arbres. També hi haurà lloc per al gènere documental amb projectes com Retrats¨Skr i Connexions La Mussara. En un altre àmbit, DO inclou aquesta temporada diferents experimentals audiovisuals amb miniespais com Khrónos i República Tòxica. Complementen la programació de primavera cinc propostes culturals d'àmbits com la fotografia, la música, el circ, la dansa i el teatre, sota els títols Instantànies, Tallers Sonors, Circòpates, DanSA i Adaptation.

La sèrie de ficció Un ou de closca verda segueix donant aquesta nova temporada continuïtat i identitat visual a la programació DO 2009, tant a televisió com a internet.

On i quan es pot veure
DO és un programa televisiu d'una hora setmana que es difon a través de televisió i internet. Per televisió, es pot veure els dissabtes, a les 00.30 h, a Barcelona TV; i els diumenges, a les 23.40 h, a les televisions locals següents: Canal Blau TV (Vilanova i la Geltrú), Canal Nord Catalunya TV (Figueres), Canal Reus TV, EL 9 TV (Vic), Gavà TV, Granollers TV, Maresmedigital TV, TV Badalona, Televisió El Vendrell, TV Girona, TV l'Hospitalet i Vilafranca TV. Altres televisions (Canal Mollet, Viladecans TV Localia, Televisió del Berguedà, Televisió de Mataró, Televisió Vandellòs, Televisió de la Conca, Molins de Rei Televisió i Canal Català Girona Pla [Banyoles]) també emeten DO, en l'horari que elles convenen.

DO també és un projecte audiovisual que té finestra a internet a través de la pàgina web www.xtvl.tv/do, on es poden visionar els capítols de les diferents sèries. També compta amb dos blocs que s'actualitzen diàriament: www.xtvlblocs.cat/do i www.xtvlblocs.cat/unoudecloscaverda.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

premsa@laxarxa.cat

935.080.715

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa