Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 1 de març de 2021

.

 

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Entra en funcionament el canal públic de TDT del Garraf

Sala de premsa


Els alcaldes de les sis poblacions de la comarca van posar en marxa dijous les emissions en digital del canal públic del Garraf

Entra en funcionament el canal públic de TDT del Garraf

Els alcaldes i l'alcaldessa del Garraf van prémer conjuntament dijous el botó d'inici de les emissions en TDT del canal públic de la comarca. Amb la presència del secretari de Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Carles Mundó, i del conseller del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, Esteve Orriols, Joan Ignasi Elena, Jordi Baijet, Josep Antoni Blanco, Maria Lluïsa Romero, Xavier Robert i Joaquim Mas van posar en marxa aquesta nova etapa de la televisió local i comarcal.

Les periodistes Marga Trias i Carola Fernández van conduir un programa especial, en directe des de l'auditori de Neàpolis, que va comptar amb diferents reportatges explicatius de la història de Canal Blau TV i de Maricel Televisió, el procés de fusió d'aquestes dues experiències televisives i la integració de la resta de municipis de la comarca en un consorci per aconseguir tirar endavant el canal digital públic de la comarca.

Tant els alcaldes com els representants de la Generalitat i del CAC van voler assenyalar la importància d'aquest pas endavant de la televisió i l'exemple que les poblacions del Garraf han sabut donar d'unir esforços i treballar en un projecte conjunt.

Pels màxims mandataris locals el fet de tenir un canal conjunt de televisió farà que augmenti el coneixement de tots els municipis i que es creï una major cohesió social i sentiment de comarca. La televisió digital significa per un cantó una millora tècnica, ja que augmenta espectacularment el nombre potencial d'espectadors i per l'altre una més gran oportunitat de fer arribar a la ciutadania les accions i projectes que es duen a terme en els municipis en tots els àmbits: cultural, social, esportiu, econòmic, festiu...

El nou canal comarcal uneix tots els municipis del Garraf, basant-se principalment en les dues televisions locals públiques existents: Canal Blau TV i Maricel TV. A més també inclourà les emissores de ràdio municipals Canal Blau Ràdio, Radio Maricel, Radio Cubelles i Radio Ribes.

La inauguració de les emissions és la culminació d'un projecte que va començar l'any 2004. Tot i això, no va ser fins l'any 2006 que es va constituir el Consorci de tots els ajuntaments de la comarca per impulsar un canal públic unificat. Des d'aquell moment s'han anat fusionant els equips de treball de Vilanova i la Geltrú i Sitges i s'han incorporat els ajuntaments de Cubelles, Sant Pere de Ribes, Canyelles i Olivella.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

premsa@laxarxa.cat

935.080.715

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa