Xarxa Audiovisual Local

Dijous, 28 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Seleccionats els projectes de les sessions de pitching i de la 2a Mostra de Programes de l'Audiovisual MAC 2009

Sala de premsa


El certamen se celebrarà a Granollers el 27 i 28 de maig

Seleccionats els projectes de les sessions de pitching i de la 2a Mostra de Programes de l'Audiovisual MAC 2009

Un total de 40 projectes s'han presentat per participar a les sessions de pitching que es realitzaran durant l'Audiovisual MAC 09. D'altra banda, 25 programes s'han inscrit a la 2a Mostra de Programes de Televisió Local. Aquestes xifres representen un augment considerable respecte els projectes i programes presentats en la darrera edició.

D'entre tots els projectes i programes presentats, el jurat ha seleccionat els següents per a la sessions de pitching: L-Mental (E2S Produccions), 10 Dramàtics (34mm produccions), Converses Partides (Inquiets Media SL), Contes (E2S Produccions), Xadom (Atzucac Films), Thanks for the add (COMAFOSCA, node d'art i pensament [projecte COMAFOSCATV] i Parashuts Studio), Un joc, un país (Puntsí Produccions), Taller de joguines (Frame Zero), Video Espais (Moviola Produccions) i No m'expliquis històries (Rebeca Martín i Matilda Vidal).

Per a la 2a Mostra de Programes de Televisió Local s'han escollit els següents projectes: Atenció immediata (Goroka), Què, non? (Benecé Produccions i la Xarxa Audiovisual Local), Connectats. La sèrie (Piegari comunicació), K7 (Óscar Martínez Chamorrro) i Som curts (Canal Nord Catalunya TV).

El jurat està format per Núria Codina (directora de Canal Català Osona), Pere Gibert (director de continguts de l'XTVL),  Jordi Serra (director de programes de TV3), Joan Úbeda (director de 3.14 de Mediapro), Josep Maria Pascual (director de Promoció Econòmica de Comunicàlia (Consorci Local i Comarcal de Comunicació), Miquel Terrén (director d'Antena i Continguts de Barcelona Televisió), Inés Garriga (directora adjunta de la Fundació Digitalent) i Marc López (cap del Centre de Desenvolupament de l'Audiovisual).

Tots els projectes i programes presentats, hagin estat seleccionats o no, es podran veure a l'espai del visionat a la carta, ubicat dins del recinte de la Fira Tecnològica i Mercat de Continguts.

Premi Audiovisual MAC Tecnologia

D'altra banda, nou projectes s'han presentat al Premi Audiovisual MAC Tecnologia: Filmación aérea de corto rango (José Luís Cortés), Xarxa Audiovisual del Maresme (Consorci Digital Maresme), Festivalesdcine.com (Patrícia Ferrando), Voluntariat de la TDT (COETTC), Promenades (Patrícia Ferrando), MCU basada en estàndards oberts per a fluxes de gran ample de banda (HD 3D) (I2CAT), OWOOM (Gimage), Desenvolupament Tecnològic de monitors multipantalla (Albiral), T-Asisto (Net 2 You).

El jurat d'aquest premi està composat per Pedro Linares (director de Tecnologia d'Abertis Telecom), Pere Vila (Director de Planificació i Innovació Tecnològica de la Corporación RTVE), Miquel Ramírez (degà del COETC), Ferran Amago (degà del COETTC) i Jordi Alié (director de Noves Plataformes i Tecnologia de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals).

Els premis es lliuraran el dijous 28 de maig durant l'acte de cloenda de l'Audiovisual MAC 09, que estarà presidit per Francisco Ros, secretari d'Estat de Telecomunicacions i per la Societat de la Informació del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme.

La 10a edició de l'Audiovisual MAC tindrà lloc els dies 27 i 28 de maig a Roca Umbert Fàbrica de les Arts.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa