Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > 'Connectats La Sèrie' reflectirà la vida dels joves en un institut barceloní

Sala de premsa


L'escenari escollit és l'IES XXV Olimpíada de la capital catalana

'Connectats La Sèrie' reflectirà la vida dels joves en un institut barceloní

Connectats La Sèrie, la sèrie de l'XTVL que aborda la realitat dels joves de l'àrea metropolitana, utilitzarà com a escenari de futurs capítols l'IES XXV Olimpíada de Barcelona. Així es va acordar aquest dimarts durant la signatura d'un conveni de col·laboració entre els responsables de la sèrie i la direcció de l'institut. La primera temporada de Connectats La Sèrie, que es pot veure en una vintena de televisions locals, va ser rodada al barri del Gornal de L'Hospitalet de Llobregat. El canvi d'escenari permetrà a la sèrie reflectir les inquietuds i els problemes quotidians que viuen els joves en un centre de secundària.

Connectats La Sèrie està coproduïda per la Xarxa de Televisions Locals i Piegari Comunicació, i consta de capítols de 10 minuts que, a partir d'un format de ficció-documental, planteja temes que interessen a joves nouvinguts residents a l'àrea metropolitana. Els protagonistes són joves actors i actrius no professionals. "És una sèrie ideal per a la televisió de proximitat que ens permet arribar a col·lectius com els joves, que la televisió generalista ha deixat de banda, i que també dóna peu a investigar i experimentar en l'audiovisual", va explicar aquest dimarts Sònia Narváez, en nom del departament de Programes de la Xarxa de Televisions Locals.

Connectats La Sèrie és un dels projectes seleccionats per a la 2ª Mostra de Programes de televisió de proximitat que tindrà lloc a l'Audiovisual MAC 2009 els dies 27 i 28 de maig a Granollers.

Aquesta sèrie es pot veure des del 21 d'abril a través de 25 de les 52 televisions locals adherides a l'XTVL, i també es pot seguir per internet al web http://www.xtvl.tv/connectatslaserie.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa