Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > L’XTVL estrena dilluns 11 de maig una sèrie documental sobre els 30 anys d’ajuntaments democràtics

Sala de premsa


Es podrà veure per 15 televisions locals i TVE Catalunya

L’XTVL estrena dilluns 11 de maig una sèrie documental sobre els 30 anys d’ajuntaments democràtics

La Diputació de Barcelona ha presentat aquest dimecres la sèrie 30 anys d'ajuntaments democràctics, una producció de Plural per a l'XTVL, que s'emetrà per 15 televisions locals i per TVE a Catalunya. A la presentació el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, ha estat acompanyat per la directora de TVE a Catalunya, Montserrat Abbad, i pel director general de la Xarxa Audiovisual Local (XAL), Marc Mellillas.

Fogué ha afirmat que "la sèrie és una manifestació de reconeixement i de respecte a tots els electes, als primers i a totes i tots aquells que des dels ajuntaments han treballat per enfortir la democràcia".

La sèrie, que s'estrenarà a l'XTVL el proper dilluns 11 de maig, repassa els principals canvis viscuts per la societat catalana des de les primeres eleccions democràtiques, l'any 1979. La sèrie ha estat produïda per la productora Plural, sota la direcció del periodista German Berger i la realització d'Elsa Casademont, i ha comptat amb la col·laboració de Televisió Espanyola, que ha cedit imatges del seu fons documental.

30 anys d'ajuntaments democràtics consta de 13 capítols de 25 minuts, cadascun dels quals analitza un procés significatiu per a l'evolució econòmica, política, social o cultural del país en les últimes tres dècades. Les lluites ciutadanes, les noves migracions, la construcció de la identitat nacional, el naixement d'una nova era econòmica, les millores en l'àmbit sanitari i en l'assistència social... són alguns dels eixos temàtics d'aquesta producció. Per construir aquest relat històric, 30 anys d'ajuntaments democràtics recorre a la visió d'experts (polítics, urbanistes, filòsofs, economistes, periodistes...), que contextualitzen, des del rigor científic i acadèmic, els fets plantejats en un marc més general. Però la sèrie també mostra, des d'un vessant més emocional, els efectes que aquesta successió de canvis històrics han generat sobre els ciutadans anònims, a través de petites històries personals.

30 anys d'ajuntaments democràtics obrirà la franja de nit del dilluns abans del contenidor nocturn Civilis, que inclou sèries relacionades amb la societat i la ciutadania de Catalunya. Aquesta sèrie s'emetrà per 15 televisions locals. Canal Terrassa TV, TV L'Hospitalet i Maresmedigital TV l'emetran a les 23 h. A les 00.00 h es podrà veure a la resta de televisions: TV Badalona, Gavà TV, Granollers TV, Canal Blau TV (Vilanova i la Geltrú), Vilafranca TV, El 9 TV (Vic), Televisió de la Conca (Igualada), Canal Reus TV, TV El Vendrell, TV Girona, Canal Nord Catalunya Televisió (Figueres). Barcelona TV emetrà la sèrie a la seva programació d'estiu i TVE Catalunya, encara sense data definida, l'emetrà acabada l'emissió per les locals abans d'acabar l'any.

Igualment, a través del web www.xtvl.tv/30adlaserie es podran veure els capítols ja emesos per televisió. De la seva banda, lamalla.cat ha posat en funcionament el portal informatiu www.lamalla.cat/30ad sobre els 30 anys d'ajuntaments democràtics.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa