Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Núria Codina, nova directora de Canal Català TV

Sala de premsa


Relleva a Marta Polo, que s’incorpora d’adjunta a la Direcció General de Continguts de Telecinco

Núria Codina, nova directora de Canal Català TV

Llicenciada en Periodisme per la UAB, Núria Codina va néixer a Vic l'any 1970 i fa 11 anys que treballa a TVO, actualment Canal Català Osona. En els darrers 3 anys ha estat la directora de Canal Català Osona, des d'on ha assumit tasques de representació de l'empresa en la demarcació així com l'encesa digital a la comarca.

A partir de la propera setmana, Núria Codina serà l'encarregada de la gestió dels aspectes comuns de les televisions associades, així com de millorar la qualitat de la producció pròpia, vetllar per la diversitat de programes i pel foment de les sinèrgies entre les televisions associades. Una de les seves principals tasques serà l'acompanyament de totes les televisions del grup a l'encesa digital.

 

Marta Polo s'incorpora a Telecinco

Després de més de 10 anys a l'empresa, Marta Polo abandona Canal Català TV per emprendre una nova etapa professional al Grup Telecinco. A partir de dilluns 18 de maig, Marta Polo s'incorpora com a adjunta al Director General de Continguts, Manuel Villanueva.

La periodista de 29 anys ha dirigit Canal Català TV en els darrers dos anys. La seva relació amb l'empresa va començar a l'antiga Canal 50 d'on va ser responsable d'informatius i posteriorment directora de Canal Català Vallès.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa