Xarxa Audiovisual Local

Dijous, 28 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Laura Agustí, de Figueres, i Esther del Campo, de Valls, guanyadores del NETREPORTER

Sala de premsa


Els premis s'han lliurat aquest dimarts a la tarda a l'Espai Jove de Gràcia

Laura Agustí, de Figueres, i Esther del Campo, de Valls, guanyadores del NETREPORTER

El concurs NETREPORTER de lamalla.cat ha premiat Laura Agustí, de Figueres, com a autora del millor bloc, http://sincerament.wordpress.com, fet per estudiants de Secundària, mentre que en la categoria d'universitaris el premi ha recaigut en Esther del Campo, de Valls, creadora del bloc http://pedrafoguera.blogspot.com. En segona posició, en la categoria d'estudiants de Secundària, ha quedat Martí Sans, de Sant Antoni de Vilamajor (Vallès Oriental), amb el bloc www.apuntsdecuina.com. Pel que fa a la categoria d'universitaris, el segon premi se l'han endut Andreu Llos i Natàlia Ibars, de Barcelona, pel seu bloc http://indiespot.es. Els premis s'han lliurat aquesta tarda en un acte celebrat a l'Espai Jove de Gràcia de Barcelona, que ha comptat amb l'assistència del conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, la diputada d'Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Imma Moraleda, i la regidora de Dones i Joventut de l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Blasco.

Els guanyadors del NETREPORTER han estat distingits amb un Mac Book i un Ipod Touch, mentre que el premi per als segons classificats ha estat un Ipod Touch. La selecció dels quatre blocs premiats s'ha fet a partir de la votació popular dels internautes de lamalla.cat, que els han escollit entre els deu finalistes que van passar a la fase final del concurs.

El concurs de blocs NETREPORTER té com a objectiu fomentar i posar de relleu la creativitat i la iniciativa dels joves catalans a la Xarxa, avaluant una de les eines de comunicació que més utilitzen i que més interacció els permet: el bloc. Aquesta edició del certamen s'ha caracteritzat per l'elevada participació de blocs temàtics, en àmbits com la política, la música o la cuina, així com per la qualitat dels continguts d'aquests.

Durant l'acte d'aquesta tarda, també s'han lliurat els premis literaris Ficcions i Unificcions organitzats per les revistes Secundèria i Hiperbòlic. Aquests premis, que també compten amb el suport de lamalla.cat, reconeixen les millors històries redactades per joves estudiants a partir de fragments de relats escrits per autors consagrats.


+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa