Xarxa Audiovisual Local

Dijous, 18 de juliol de 2019

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

 

XAL > Sala de premsa > La continuïtat del DO de l’any 2008 rep el premi Laus de Plata

Sala de premsa


Els prestigiosos premis de disseny gràfic i comunicació audiovisual s’han lliurat aquest dimarts a la nit al MACBA

La continuïtat del DO de l’any 2008 rep el premi Laus de Plata

La continuïtat de Denominació d'Origen (DO) -la franja de nous formats de la Xarxa de Televisions Locals- de l'any 2008 ha rebut el premi Laus de Plata en la categoria d'Audiovisuals i Continuïtat de cadena de televisió. La continuïtat de DO premiada és obra de Berberecho Productions i es va emetre a través de l'XTVL durant l'últim trimestre de 2008. Aquesta és la primera vegada que un treball gràfic de l'XTVL és reconegut pels premis Laus. En aquesta edició, el Laus d'Or ha estat per a les cortinetes i espots de promoció de Cuatro.  

Els guardons va ser lliurats aquest dimarts al MACBA, durant l'acte d'entrega de la 39ª edició dels premis Laus de disseny gràfic i comunicació audiovisual, organitzats per l'Associació de Directors d'Arts i Dissenyadors Gràfics (ADG-FAD).  

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

premsa@laxarxa.cat

935.080.715

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa