Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 1 de març de 2021

.

 

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Programació especial de l’XTVL amb motiu de les Eleccions Europees

Sala de premsa


Amb entrevistes als candidats i seguiment de la campanya electoral

Programació especial de l’XTVL amb motiu de les Eleccions Europees

La Xarxa de Televisions Locals emetrà una programació especial amb motiu de les Eleccions Europees del proper 7 de juny. Aquesta programació comprendrà, d'una banda, entrevistes als caps de llista dels cinc partits catalans que concorren als comicis (PSC, PP, CiU, ERC i ICV-EUiA) i, de l'altra, el seguiment informatiu de la campanya electoral, que es farà de forma conjunta amb Barcelona TV.   

Així, del 25 de maig al 3 de juny l'XTVL oferirà entrevistes amb cadascun dels cinc candidats, de 15 minuts de durada, que seran conduïdes pel director d'Informatius de Barcelona TV, Xavier Muixí. La Xarxa distribuirà aquestes entrevistes de forma sindicada perquè puguin ser emeses per les televisions locals adherides.

A continuació es detalla el calendari d'emissió de les entrevistes electorals:

Dilluns 25 de maig: Raül Romeva, cap de llista d'ICV-EUiA.

Dimarts 26 de maig: Oriol Junqueras, cap de llista d'ERC.

Dijous 28 de maig: Ramon Tremosa, cap de llista de CiU.

Dimarts 2 de juny: Alex Vidal-Quadras, cap de llista del PPC.

Dimecres 3 de juny: Maria Badia, cap de llista del PSC.

Quant al seguiment de la campanya electoral, cinc equips amb periodistes de la Xarxa i de Barcelona TV donaran cobertura als actes organitzats per aquests cinc partits polítics. L'XTVL distribuirà aquestes informacions a les televisions adherides, i també les emetrà en blocs de cinc minuts a les tres edicions de l'informatiu Al dia: migdia, vespre i cap de setmana.

Finalment, la nit de les eleccions l'XTVL emetrà a les 00.00 h un programa especial amb els resultats electorals i les valoracions de les formacions polítiques. Aquest espai, de 25 minuts de durada, serà presentat per Glòria Trullàs sota la direcció de Mabel Moreno, i es distribuirà a totes les televisions adherides a la Xarxa.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

premsa@laxarxa.cat

935.080.715

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa