Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > 195 candidatures opten als Premis de Comunicació Local de la Diputació

Sala de premsa


Els premis es lliuraran aquest dissabte al vespre, en un acte a l'hotel Melià de Sitges

195 candidatures opten als Premis de Comunicació Local de la Diputació

Un total de 195 candidatures s'han presentat a la 28a edició dels Premis de Comunicació Local, destinats a guardonar publicacions locals i comarcals, ràdios municipals, televisions locals, butlletins municipals, i iniciatives locals en l'àmbit de les TIC. La dotació econòmica total dels premis s'ha incrementat fins als 100.000 €. Enguany, el Premi d'Honor serà lliurat a Gonçal Mazcuñán (Regió 7) i a Miquel Codina (El 9 Nou). La Festa de la Comunicació Local se celebrarà aquest dissabte a les 20 h a l'hotel Melià de Sitges, i serà presentada pels periodistes Jordi Estadella i Ruth Gumbau. Durant la cerimònia es farà un reconeixement a la Xarxa de Televisions Locals i al diari digital lamalla.cat amb motiu del seu 10è aniversari i a COMRàdio que celebra 15 anys.

De les 187 candidatures presentades, 48 corresponen al Premi Tasis Torrent de premsa local i comarcal, desglossat en dos apartats: iniciativa periodística o empresarial i treball periodístic d'un o més autors.

Al Premi Miramar de televisió local hi opten 22 candidatures en dos apartats: programa de producció pròpia difós per una televisió local d'una població de fins a 50.000 habitants, i un altre, per una emissora d'una població superior als 50.000 habitants.

El Premi Rosalia Rovira de ràdio municipal també consta de dos apartats als que s'hi han presentat 45 candidatures: programa realitzat per una ràdio d'una població de fins a 15.000 habitants, i un altre d'una emissora de més 15.000 habitants.

El Premi Arrel de butlletins o publicacions periòdiques d'ajuntaments o entitats de govern local, compta amb 45 aspirants. Hi ha dos premis: el primer per a les edicions en paper, i el segon per a les digitals.

I també s'han rebut 29 candidatures al Premi Innova de noves tecnologies que compta amb dos apartats: un destinat a premiar una pàgina web d'un ajuntament de la província de Barcelona o un mitjà de comunicació local de Catalunya; i l'altre per a una altra iniciativa comunicativa d'un ajuntament de la província de Barcelona o d'un mitjà de comunicació local de Catalunya en el camp de les TIC.

 

 

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa