Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > El MAC arriba a la 10ª edició augmentant la participació de programes de televisió local

Sala de premsa


L'audiovisual de proximitat tindrà una nova cita a Granollers, els propers dies 27 i 28 de maig

El MAC arriba a la 10ª edició augmentant la participació de programes de televisió local

Els propers dies 27 i 28 de maig el recinte Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers acollirà la desena edició de l'Audiovisual MAC, un punt de trobada per al sector audiovisual de proximitat que concentra tres vessants en un sol esdeveniment: una fira tecnològica, un mercat de continguts i un programa de ponències a l'entorn dels principals reptes del sector. Un dels aspectes remarcables d'aquesta edició és l'augment del nombre de programes que s'han presentat a la 2a Mostra de Programes de Televisió Local. N'han participat 29, una xifra més elevada que en edicions anteriors, "fet que demostra que la televisió de proximitat està recuperant la iniciativa en la producció de programes després d'una etapa on la prioritat ha estat la transició a la TDT", ha remarcat el director de la Xarxa Audiovisual Local, Marc Melillas.

Els debats d'enguany giraran, novament, a l'entorn del desplegament de la TDT i dels reptes de la comunicació de proximitat, com la producció de continguts a baix cost o el mesurament de les audiències. El paper de la tele IP en la difusió de continguts o el futur de la ràdio local pública en l'era digital centraran altres ponències. Una de les novetats d'aquesta edició és, precisament, la convocàtòria d'un premi per guardonar les produccions més innovadores emses en ràdios locals públiques durant el 2008. També és nou el Premi Audovisual Cultura, destinat a aquells programes que promocionen les diverses formes culturals i artístiques. Altres guardons que es lliuraran reconeixeran els millors projectes en àmbits com els nous formats televisius, els projectes multiplataforma, la innovació i la tecnologia.

La fira tecnològica manté el nombre d'expositors de l'any passat (56), tot i que globalment creix la xifra d'empreses participants. Un dels espais que s'estrenen en aquesta edició estarà destinat a l'emissió de continguts en Alta Definició.

El MAC 09 serà l'escenari de la celebració dels 50 anys de TVE a Catalunya i també dels 10 anys de la Xarxa de Televisions Locals i lamalla.cat. L'alcalde de Granollers, Josep mayoral, ha anunciat aquest dimarts que en el certamen es presentaran les primeres imatges del futur canal de televisió públic comarcal de TDT amb seu a Granollers, que té previst arrencar després d'aquest estiu.

L'Audiovisual MAC 09 està organitzat pel Consorci del Mercat Audiovisual de Catalunya, participat del departament de Cultura i Mitjans Audiovisuals de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Granollers

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa