Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Maresme Digital TV, Canal Blau TV i la revista 'Bétulo', premis de Comunicació Local

Sala de premsa


Unes 500 persones han assistit a Sitges a l'acte de lliurament dels guardons que atorga la Diputació de Barcelona on s'han celebrat també el 10è aniversari de lamalla.cat i de la Xarxa de Televisions Locals i el 15è aniversari de COMRàdio

Maresme Digital TV, Canal Blau TV i la revista 'Bétulo', premis de Comunicació Local

Badalona, Sant Feliu de Llobregat, Barcelona, Mataró, Cubelles, Ripollet, Esparraguera, Sant Esteve Sesrovires, Vilanova i la Geltrú, les Borges Blanques i Mataró, són els municipis on han anat a parar els premis de la Comunicació Local corresponents a 2008 i que la Diputació de Barcelona ha lliurat aquest dissabte al vespre en una gala celebrada a Sitges. Prop de 500 persones han assistit a la 28ª edició de la Festa de la Comunicació Local, que enguany ha servit per reconèixer la trajectòria històrica de Gonçal Mazcuñán i Miquel Codina en el món de la comunicació local, al front de les empreses editores de Regió 7 i El 9 Nou i per commemorar els desè aniversari d'aquest diari digital, lamalla.cat i de Xarxa de Televisions Locals, així com els quinze anys d'existència de COMRàdio.

La gala ha comptat amb la participació del president de la Diputació, Antoni Fogué, l'alcalde de Sitges, Jordi Baijet; el president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, Ramon Font, i del secretari de Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Carles Mundó, a més de professionals dels mitjans de comunicació catalans.

Revistes municipals
El premi 'Arrel' de butlletins municipals, en la categoria de paper ha estat per la revista Bétulo de l'Ajuntament de Badalona; Connecta@ts de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

Internet i tecnologia
El premi 'Innova' de tecnologies de la informació, ha estat en l'apartat web pel Diari de Barcelona de l'Ajuntament de Barcelona, mentre que en el capítol de noves tecnologies l'ha recollit MaresmeDigital TV, de l'Ajuntament de Mataró.

Ràdio
El 'Rosalia Rovira' de ràdios municipals: l'ha guanyat Barreja't amb mi, de Ràdio Cubelles, pel que fa al millor programa de ràdios municipals de poblacions menors de 15.000 habitants, mentre que el corresponent a poblacions majors de 15.000 habitants, el premi ha estat ex-aequo pels programes Espai Vital, de Ràdio Ripollet (espai coproduït amb 4 ràdios més del Vallès Occidental), i Les veus amagades, de Ràdio Esparreguera.

Televisió
El premi 'Miramar' de televisions locals al millor programa de televisions municipals de poblacions menors de 50.000 habitants ha estat 1082, de TV10 de Sant Esteve Sesrovires; mentre que el millor programa de televisions municipals de poblacions majors de 50.000 habitants ha estat per Leit Nait Shou, de Canal Blau de Vilanova i la Geltrú.

Premsa local i comarcal
El premi 'Tassis Torrent' de premsa local i comarcal a la millor iniciativa periodística ha sigut atorgat a Som Garrigues, de Les Borges Blanques (Les Garrigues); mentre que el millor treball periodístic ha estat per El cas Erine, de Gemma Camps Claramunt, publicat al diari Regió 7 de Manresa.

Premis d'Honor
Finalment, han estat lliurats els Premis d'Honor a Miquel Codina i Gonçal Mazcuñan, ambdós presidents dels consells d'administració dels periòdics comarcals El 9 Nou de Vic i Regió7 de Manresa, respectivament, publicacions líders en la premsa local i comarcal, i que l'any 2008 van complir 30 anys des de la seva fundació.
Durant la cerimònia també s'ha fet una menció especial a l'Eco de Sitges, una capçalera local històrica.

Els membres del jurat
El jurat d'aquesta edició dels premis de Comunicació Local ha estat format per: Antoni Fogué, president de la Diputació de Barcelona; Josep Carles Rius, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Sebastià Serrano, director adjunt d'El Periódico de Catalunya; Maria Corominas, presidenta de la Societat Catalana de Comunicació; Josep Maria Martí, director de ràdio i televisió local del Grup Prisa a Catalunya; Neus Bonet, directora del programa 'El matí' de Catalunya Ràdio; Francesc Triola, director general de COMRàdio; Montserrat Armengou, redactora del programa '30 minuts' de Televisió de Catalunya; Montserrat Abbad, directora de TVE a Catalunya; Xavier Casinos, conseller delegat de l'Agència de Comunicació Local; Salvador Alsius, degà dels Estudis de Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra; Dídac Boza, director de lamalla.cat; Antoni Esteve, president del grup Lavinia; Marta Continente, directora general d'Atenció Ciutadana de la Generalitat; Carme Pérez, cap del Servei de Premsa de la Diputació de Barcelona, i Jordi Navarro, de la Diputació de Barcelona.

lamalla.cat

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa