Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > La Xarxa de Televisions Locals i lamalla.cat commemoren el 10è aniversari a l’Audiovisual MAC 09

Sala de premsa


Durant el certamen es presentarà el xip/tv creació, una nova plataforma de TV per internet de la XAL dedicada a la cultura i els nous formats

La Xarxa de Televisions Locals i lamalla.cat commemoren el 10è aniversari a l’Audiovisual MAC 09

La Xarxa de Televisions Locals i el diari digital lamalla.cat commemoraran el seu 10è aniversari a l'estand que els dos mitjans, juntament amb COMRàdio, compartiran a la Fira Tecnològica de l'Audiovisual MAC 09, que se celebrarà aquest dimecres i dijous al recinte Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers. Les tres marques, que sota l'impuls de la Diputació de Barcelona treballen al servei dels mitjans de comunicació locals i a la vegada prioritzen la informació de proximitat, estaran de nou presents en aquesta trobada de referència estatal per als professionals de l'audiovisual local.

L'Audiovisual MAC 09 serà també l'escenari de presentació del xip/tv creació, un nou espai a internet on conviuran els programes de cultura i nous formats que s'emeten a través de les televisions de proximitat, i on també es mostraran les obres de les fàbriques de les arts de la província de Barcelona que treballen amb l'experimentació i la creació audiovisual. El xip/tv creació formarà part de la plataforma de TV per internet xip/tv que la Xarxa Audiovisual Local -entitat gestora de l'XTVL i lamalla.cat- posarà a disposició de les televisions adherides aquesta tardor. El xip/tv creació disposarà d'un estand propi a la Fira Tecnològica, i també es donarà a conèixer durant la conferència que sota el títol "Cultura i Comunicació" se celebrarà el dijous 28 de maig a les 16 h. Altres ponències on participaran professionals de l'XTVL, COMRàdio i lamalla.cat giraran a l'entorn de la televisió IP o dels reptes de la ràdio local a l'era digital, entre altres temes.

En el marc de l'Audiovisual MAC 09 també es presentarà l'acord entre la Xarxa Audiovisual Local i Productors Audiovisuals de Catalunya, que ha permès l'emissió de cinema català i europeu per les televisions locals adherides a la XAL. La roda de premsa de presentació se celebrarà el dijous 28 de maig, a les 11.30 h, a l'estand de la PAC a la Fira Tecnològica.

Finalment, per segon any la Xarxa Audiovisual Local patrocinarà el premi Audiovisual MAC Nous Formats, que vol reconèixer els projectes de sèries de nou format que defugin els programes estàndard. La dotació econòmica d'aquest guardó és de 16.000 euros.

L'Audiovisual MAC està organitzat per un consorci participat per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Granollers.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa