Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > S'estrena 'La Malla TENDÈNCIES', un programa contenidor nocturn sobre la creació cultural que es fa a internet

Sala de premsa


Una producció de Canal Blau TV, de Vilanova i la Geltrú, amb la participació de diferents productores i televisions locals del territori

S'estrena 'La Malla TENDÈNCIES', un programa contenidor nocturn sobre la creació cultural que es fa a internet

El proper divendres 29 de maig la Xarxa de Televisions Locals estrenarà La Malla TENDÈNCIES, un programa contenidor nocturn sobre les noves formes de creació cultural que sorgeixen a internet. Al llarg de 50 minuts, aquest espai acostarà als teleespectadors el cinema, l'art, la música i la literatura que es fan utilitzant com a plataforma la tecnologia 2.0, sense oblidar les noves formes de comunicació social nascudes al voltant d'internet.

Presentat per Cristina Sáez, La Malla TENDÈNCIES mostrarà els nous usos socials de la tecnologia a través de notícies o entrevistes a creadors emergents. També inclourà seccions sobre noves narratives i cinema, un apartat dedicat a la generació de músics de Myspace i una càpsula sobre alguna persona que hagi decidit desconnectar-se de l'estil de vida que imposa internet.

La Malla TENDÈNCIES és una producció de Canal Blau TV, de Vilanova i la Geltrú, que ha comptat amb la participació de diferents productores del territori, com Minifilms, La Bífida Produccions (Reus), Bad Music TV (L'Hospitalet de Llobregat) i Imago Produccions (Girona). A partir del setembre s'incorporaran les productores Digit Media de Lleida i el canal Maresmedigital TV.

El programa es podrà veure els divendres a la nit per 14 televisions locals. Canal Terrassa TV, TV L'Hospitalet i Maresmedigital TV l'emetran a les 23 h. A les 00.00 h es podrà veure a la resta de televisions: TV Badalona, Gavà TV, Granollers TV, Canal Blau TV (Vilanova i la Geltrú), Vilafranca TV, El 9 TV (Vic), Televisió de la Conca (Igualada), Canal Reus TV, TV El Vendrell, TV Girona, Canal Nord Catalunya Televisió (Figueres). A més, els capítols del programa es podrán visionar per internet a través del web www.xtvl.tv/lamalla.

 

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa