Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > El MAC dedica una menció especial als 10 anys de l’XTVL

Sala de premsa


El programa 'Connectats La Sèrie', coproduït per l'XTVL i Piegari Comunicacions, premiat en la 2ª Mostra de Programes de Televisions Locals

El MAC dedica una menció especial als 10 anys de l’XTVL

L'Audiovisual MAC 09 ha tancat aquest dijous les portes a Granollers amb el tradicional acte d'entrega de premis, durant el qual s'ha fet una menció especial als 10 anys de trajectòria de la Xarxa de Televisions Locals. El director de la Xarxa Audiovisual Local -l'entitat gestora de l'XTVL-, Marc Melillas, ha recollit de la mà del president del consorci del MAC i alcalde de Granollers, Josep Mayoral, una placa de reconeixement, davant la presència del secretari d'Estat de Telecomunicacions, Francisco Ros, i el secretari general de Cultura de la Generalitat, Lluís Noguera. També han rebut una menció especial els 50 anys de TVE a Catalunya.

Quant a l'entrega de premis, el programa Connectats La Sèrie, coproduït per la Xarxa de Televisions Locals i Piegari Comunicació', ha estat el guanyador de la 2ª Mostra de Programes de Televisions Locals. Pel que fa als premis Audiovisual MAC, el guardó de Nous Formats, patrocinat per la Xarxa Audiovisual Local, ha anat a parar al programa Xadom d'Atzucac Films. En l'apartat de ràdio han guanyat ex aequo l'informatiu de les emissores municipals de les Terres de l'Ebre (EMUTE) i l'informatiu comarcal del Baix Llobregat, produït per diferents emissores del Baix Llobregat, amb capçalera a El Prat Ràdio. El premi Audiovisual de Cultura se l'ha endut el projecte Videoespais de Moviola Produccions. L-Mental, d'E2S Produccions, ha rebut el premi Multiplataforma, i el projecte 10 dramàtics, de 34mm Produccions, ha estat seleccionat com la millor iniciativa d'Innovació. Finalment, el projecte Plataforma multisistema de comunicació digital dinàmica de Gimage ha estat guardonat en l'àmbit de la Tecnologia.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa