Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > La XAL i Maresmedigital TV organitzen el fòrum TECNOLOCAL sobre noves tecnologies i nous formats en l’audiovisual local

Sala de premsa


Se celebrarà a Mataró aquest dimecres 10 de juny i s’emmarca en el desè aniversari del diari digital lamalla.cat

La XAL i Maresmedigital TV organitzen el fòrum TECNOLOCAL sobre noves tecnologies i nous formats en l’audiovisual local

Mataró acollirà aquest dimecres 10 de juny la primera edició del fòrum TECNOLOCAL sobre noves tecnologies, nous formats i creativitat en l'audiovisual local, organitzat conjuntament per la Xarxa Audiovisual Local i Maresmedigital TV, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Mataró i la Diputació de Barcelona.

La jornada comptarà amb un debat sobre la nova realitat audiovisual a càrrec de diferents experts, com Artur Serra, adjunt a la direcció i responsable de Relacions Internacionals de la Fundació i2CAT; Genís Roca, director associat de RocaSalvatella; Raul Martín, director general d'eBD; i Pep Gubau, director de Gnuine. D'altra banda, TECNOLOCAL serà també el marc de la presentació del xip/tv, la nova plataforma de televisió per IP de la Xarxa Audiovisual Local, i de les noves línies d'actuació que el diari digital lamalla.cat posarà en marxa en l'àmbit de les xarxes socials coincidint amb el seu desè aniversari. Finalment, durant el fòrum es durà a terme un taller sobre tecnologia, innovació i creació, amb la participació de Laia Gargallo, tècnica del Centre d'Estudis i Recursos Culturals de l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona; Xavier Martí, director de Digitalent; Pedro Álvarez, director de GymVR; Enric Grosche, Desenvolupament de Negoci de MMC; i Hèctor Milla, director de BalzacTV.

La primera edició de TECNOLOCAL se celebrarà a la seu de Maresmedigital TV a Mataró (Centre Cívic Pla d'en Boet, C/Juan Sebastián El Cano núm. 6, planta baixa). La jornada l'obrirà a les 9.30 h l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i el director general de la Xarxa Audiovisual Local, Marc Melillas.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa