Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > xip/tv, la TV per IP de les teles locals, capta l’interès d'ajuntaments i mitjans de proximitat

Sala de premsa


La nova plataforma de la XAL s'ha presentat aquest dimecres en el fòrum TECNOLOCAL de Mataró, on la malla.cat ha anunciat la creació de la primera xarxa social catalana

xip/tv, la TV per IP de les teles locals, capta l’interès d'ajuntaments i mitjans de proximitat

La Xarxa Audiovisual Local (XAL) ha presentat aquest dimecres xip/tv, una plataforma de distribució per IP de continguts audiovisuals sota demanda que aquesta tardor estarà a disposició de les televisions locals adherides. A través d'aquest nou servei, les televisions disposaran d'un canal propi per difondre la seva oferta de continguts per internet, al qual els ciutadans es podran connectar quan i com vulguin. La presentació de xip/tv s'ha fet a Mataró, durant la primera edició de TECNOLOCAL, un fòrum sobre noves tecnologies, nous formats i creativitat en l'audiovisual local organitzat per la XAL i Maresmedigital TV, al qual han assistit un centenar d'entitats, entre ajuntaments i TV locals. En aquesta trobada, que s'ha celebrat coincidint amb el desè aniversari de lamalla.cat, el diari digital de la XAL ha anunciat la creació de la primera xarxa social catalana, amb el nom de fesmalla

Els continguts de proximitat, també per internet amb xip/tv
xip/tv tindrà dos tipus de canals: els locals i els temàtics. Els primers permetran ordenar els continguts de les televisions segons els municipis de la demarcació als quals facin referència, mentre que els segons classificaran els programes en funció del seu gènere. Així, per exemple, els programes culturals i de nous formats que emetin les televisions s'allotjaran en un canal anomenat xip/tv creació. Amb xip/tv, els continguts de proximitat es podran consumir sota demanda i, en aquest sentit, serà una plataforma de difusió complementària a la TDT.

Gràcies a xip/tv, les televisions locals podran competir en igualtat de condicions amb les televisions generalistes, que ja han començat a oferir part de la seva programació per internet. En aquest sentit, el director general de la Xarxa Audiovisual Local, Marc Melillas, ha subratllat que "la televisió de proximitat ha de facilitar l'accés dels seus continguts mitjançant totes les possibilitats que ens ofereix la tecnologia. I l'oferta permanent d'aquesta producció local, mitjançant la televisió IP, és una oportunitat que no podíem desaprofitar"

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa