Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > lamalla.cat compleix 10 anys iniciant l’emissió en directe dels programes informatius de l’XTVL

Sala de premsa


L’aniversari es commemora aquest dissabte 13 de juny

lamalla.cat compleix 10 anys iniciant l’emissió en directe dels programes informatius de l’XTVL

Coincidint amb el seu desè aniversari, el diari digital lamalla.cat oferirà a partir d’aquest dissabte l’emissió en directe dels programes informatius de la Xarxa de Televisions Locals: les tres edicions (migdia, vespre i cap de setmana) de l’informatiu Al dia, l’informatiu diari d’esports Esports en Xarxa i les retransmissions esportives del cap de setmana dins de l’espai XS-Esports. D’aquesta manera, els usuaris de lamalla.cat podran veure tots aquests programes a les mateixes hores que els emeten les televisions locals adherides a la Xarxa. L’usuari els podrà visionar des de la portada de lamalla.cat, però també a pantalla completa des d’una pàgina interior del diari digital (www.lamalla.cat/emissio_en_directe). L’estrena d’aquest nou servei tindrà lloc aquest dissabte a les 14h amb la retransmissió a càrrec de TV de Badalona del partit FC Barcelona – CB Mifas Esplais de les semifinals de la Lliga Catalana de bàsquet en cadira de rodes.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el conjunt d’accions que ha dut a terme enguany lamalla.cat amb motiu del seu desè aniversari, que es commemora aquest dissabte. El 13 de juny de 1999, coincidint amb un dia d'eleccions municipals i europees, es va estrenar oficialment a LaMalla, un dels primers webs informatius en català i el primer que va néixer amb concepció de servei públic. lamalla.cat és el diari digital de la Xarxa Audiovisual Local, empresa pública depenent de la Diputació de Barcelona dedicada a donar suport a la comunicació local i que gestiona la Xarxa de Televisions Locals.

Actualment, lamalla.cat està treballant en la creació de la primera xarxa social catalana, que tindrà el fet local com a protagonista. Aquesta xarxa social es dirà fesmalla i estarà operativa, en versió beta, aquesta tardor.

fesmalla s’afegirà a la llista de novetats posades en marxa aquest 2009 per lamalla.cat, coincidint amb el seu desè aniversari. L’obertura de noves corresponsalies al territori per reforçar la informació de proximitat; la posada en marxa del servei Dixio, un diccionari català on-line integrat als textos de les notícies, i l’entrada en funcionament de lamalla>tv, una nova concepció de diari digital audiovisual que ofereix als usuaris l’opció de recórrer visualment l’actualitat del dia, són algunes de les noves aplicacions que lamalla.cat ha fet realitat en els darrers mesos.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa