Xarxa Audiovisual Local

Divendres, 30 d'octubre de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > La telecomèdia 'Singles' i una sèrie sobre l'exili republicà, a l'estiu de l'XTVL

Sala de premsa


La telecomèdia 'Singles' i una sèrie sobre l'exili republicà, a l'estiu de l'XTVL

Els actors que protagonitzen aquesta 'sitcom' valenciana. Entre d'altres, Pau Durà, Diana Palazón, Enrique Arce i Cristina Perales. La sèrie s'emet aquest estiu, els dimarts i els dijous en la franja nocturna de cadena de la Xarxa de Televisions Locals

Més informació

Web oficial de la sèrie 'Singles' (Ràdio Televisió Valenciana)

Altres notícies

Ràdios i televisions locals podran gaudir aquest Nadal d’un ampli repertori de concerts

‘La Xarxa Tendències’, premi de Comunicació no Sexista

La Xarxa culmina amb un especial sobre el 25-N la primera cobertura multimèdia de la ràdio i la televisió local

La Xarxa ha estrenat la seva programació estival que inclou també un programa sobre rutes en bicicleta per Catalunya

La telecomèdia 'Singles' i una sèrie sobre l'exili republicà, a l'estiu de l'XTVL

La Xarxa de Televisions Locals estrena aquest dilluns 20 de juliol la programació d'estiu amb tres novetats destacades en la franja nocturna d'emissió en cadena. D'una banda, la 'sitcom' Singles, protagonitzada per l'actriu Diana Palazón, que planteja en clau d'humor situacions viscudes per joves de més de 30 anys sense parella estable. Produïda per Canal 9, els personatges d’aquesta comèdia comparteixen casa i vida, conflictes, malentesos i problemes en una convivència divertida i complexa. Singles consta de capítols de 55 minuts i es podrà veure a la mitjanit dels dimarts durant el mes de juliol, i també dels dijous durant el mes d’agost.

En l'apartat divulgatiu, s'incorpora a la graella estiuenca Carreteres secundàries (www.xtvl.tv/carreteressecundaries), un programa sobre rutes en bicicleta per Catalunya que té com a guia el periodista i escriptor Rafael Vallbona. Cada episodi recorre paratges d'algun dels espais naturals més emblemàtics del nostre país, com el massís del Garraf, l'horta de Lleida, les vinyes del Penedès o la serralada de les Gavarres. I ho fa de la mà de personatges populars que són originaris dels indrets visitats o bé hi mantenen alguna relació. Carreteres secundàries és una producció de laQuimera.

Finalment, destaca l'estrena de La travessa de l'exili, una sèrie documental sobre l'èxode republicà produïda per Maresmedigital TV. Coincidint amb el 70è aniversari de la fi de la Guerra Civil, la sèrie recupera la història dels exiliats catalans a França, a partir del testimoni d'exiliats, els seus descendents i d'alguns historiadors, entre les principals veus. La travessa de l'exili mostra, en capítols de 25 minuts, els diferents episodis d'aquell tràgic procés, com la sortida de Catalunya o l'estada als camps de concentració francesos.

Aquestes tres produccions s'emetran en la franja nocturna d'emissió en cadena de l'XTVL. Singles i Carreteres secundàries es podran veure, respectivament, els dimarts i els dijous a la mitjanit. Per la seva part, La travessa de l'exili s'estrena amb un passi especial aquest dilluns 20 de juliol a la nit, tot i que s'emetrà de forma regular els dissabtes a les 22 h. Les televisions locals per on es podran veure aquests programes són Canal Blau TV (Vilanova i la Geltrú), Canal Reus TV, El 9 TV (Vic), Gavà Televisió, Granollers TV, Maresmedigital TV, Televisió de la Conca (Igualada), TV Badalona, Televisió El Vendrell, TV Girona, Vilafranca TV, TV L'Hospitalet i Canal Terrassa TV.

lamalla.cat

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa