Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > lamalla.cat publica 'Ficcions d'estiu', narracions curtes fetes per escriptors novells

Sala de premsa


Des d'aquest dilluns 20 de juliol, les 10 millors històries del concurs 'Ficcions' organitzat per la revista 'Secundèria' que compta amb el suport del diari digita

lamalla.cat publica 'Ficcions d'estiu', narracions curtes fetes per escriptors novells

Aquest estiu lamalla.cat incorpora als seus continguts una sèrie de narracions curtes que es publicaran diàriament a partir de dilluns 20 de juliol. Sota el títol genèric de 'Ficcions d'estiu, s'oferiran les 10 millors històries de l'última edició del concurs de relats 'Ficcions' organitzat per la revista 'Secundèria' de l'editorial Edicat, que compta amb el suport de lamalla.cat.  Les narracions són obra d'estudiants de secundària de diferents localitats de Catalunya i les zones de parla catalana que van ser seleccionades com les millors presentades el concurs que es fa fallar el mes de maig passat.

La primera de les Ficcions d'estiu que aquest dilluns obre la sèrie de lamalla.cat és 'Natàlia', de Xavier Notivol (Barcelona). Posteriorment es publicaran les narracions 'L'últim pip', de Clara Aresté i Neus Mesalles (Seròs, Segrià); 'Diari del segle XXXI', de Pablo Orús i Javi Villagrassa (Fraga, Aragó); 'Records en pols', d'Alba Franco, Sara Montoya i Mèrida Martínez (Picanya, València); 'Testimo i no existeixes', de Marina Martínez (Gavà, Baix Llobregat); 'Aventures inesperades' de Ferran Bagoria, Albert Batllori i Toni Garcia (Girona), 'Aixeca't', de Laura Pallarols (Igualada, Anoia); 'Arpegis retrobats', de Berta Pagès i Wai Ling Tan (Torroella de Montgrí, Baix Empordà); 'Exili', de Roser Espelt i Alba Martí (Barcelona), i 'Dues cares d'una mateixa moneda', de Paula Bassagañas (Gavà, Baix Llobregat).

En tots els casos es tracta de narracions inèdites de quatre capítols cadascuna que tenen la particularitat de partir, com a inici, d'obres existents d'autors reconeguts. La publicació de 'Ficcions d'Estiu' a lamalla.cat es farà de dilluns a diumenge fins al dia 28 d'agost.

lamalla.cat

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa