Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > La Diada de Sant Fèlix, en vídeo i en directe a lamalla.cat

Sala de premsa


El diari digital farà un seguiment exhaustiu de la jornada castellera, que es farà aquest diumenge a Vilafranca del Penedès

La Diada de Sant Fèlix, en vídeo i en directe a lamalla.cat

Aquest diumenge, amb motiu de la diada de Sant Fèlix, el diari digital lamalla.cat oferirà un seguiment exhaustiu de la jornada castellera que se celebrarà a les dotze del migdia a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès. Aquesta cobertura informativa inclourà, d'una banda, l'emissió del programa en directe que la televisió municipal Vilafranca TV farà de la jornada, una de les més importants del calendari casteller. Aquest seguiment es complementarà amb la narració minut a minut del desenvolupament de la diada per part de l'equip del canal casteller de lamalla.cat, que també oferirà als usuaris un reportatge fotogràfic, així com vídeos de les diferents actuacions.

La diada de Sant Fèlix comptarà, com és habitual, amb l'actuació de les principals colles del món casteller. Als amfitrions, els Castellers de Vilafranca, els acompanyaran els Minyons de Terrassa i les dues colles de Valls, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls. La jornada d'enguany desperta una gran expectació ja que les quatre colles estan en disposició de bastir, com a mínim, un castell de gamma extra. En aquest sentit, es preveuen uns dels resultats més ajustats dels darrers anys.

El canal casteller de lamalla.cat informa puntualment de la temporada castellera, fent un seguiment de les actuacions, l'estat de les colles i en general tot allò que té a veure amb l'actualitat castellera.

lamalla.cat

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa