Xarxa Audiovisual Local

Dijous, 28 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > L'XTVL reviu aquesta temporada la història de la TV local

Sala de premsa


La sèrie documental '1980. 29 anys de televisió local', dirigida per Lau Delgado, fa un retrat de la història de la televisió local catalana

L'XTVL reviu aquesta temporada la història de la TV local

La Xarxa de Televisions Locals arrenca el proper dilluns 14 de setembre la temporada de tardor, que accentua l'aposta pels programes divulgatius. La principal novetat en aquest gènere és la sèrie 1980. 29 anys de televisió local, basada en un retrat de la història de la televisió local a Catalunya. Dirigida per Lau Delgado i produïda per l'XTVL a través de Focus Audiovisual, la sèrie proposa una lectura d'aquesta evolució des de diferents àmbits temàtics i sempre a partir dels punts de vista dels seus protagonistes. El resultat és un producte divulgatiu que, des de l'entreteniment, busca interessar el públic que coneix la història de la televisió local, i a la vegada despertar un sentiment d'identificació entre aquells que l'han viscuda.

1980. 29 anys de televisió local consta de 6 capítols de 15 minuts, i es podrà veure a partir del 5 d'octubre tots els dilluns a les 23 h per TV L'Hospitalet, Canal Terrassa TV i Maresmedigital TV, i a la mitjanit per TAC 12 (Camp de Tarragona), Canal Blau TV (Garraf), Canal Reus TV, El 9 TV (Osona), Gavà Televisió, VOTV (Vallès Oriental Televisió), Televisió de la Conca (Igualada), TV Badalona, Televisió El Vendrell, TV Girona i Vilafranca TV.

Els artistes catalans i les noves tecnologies centren altres espais divulgatius
En l'apartat divulgatiu, s'estrenen dos programes que tenen com a protagonistes artistes catalans, si bé parteixen de contextos i perspectives diferents. Un d'ells és Outsiders.cat, una sèrie de Catarsi Televisió sobre artistes catalans que viuen i que desenvolupen la seva obra a ciutats estrangeres com París, Londres, Berlín i Nova York. Entre aquests artistes s'hi compten el músic de jazz Alexis Cuadrado, l'escultora Ester Partegàs i l'actor Carlos Romero. L'altre programa és Cops de geni, una producció de Canal Reus TV que s'estrenarà el 21 de setembre i que repassa la relació que artistes de diferents disciplines van mantenir en el passat amb algunes poblacions de Catalunya. És el cas de l'escriptora Mercè Rodoreda amb Barcelona, el pintor Pablo Picasso amb Horta de Sant Joan o l'arquitecte Antoni Gaudí amb Reus i Riudoms, entre altres. Cops de geni va rebre el premi Miramar 2007 de la Diputació de Barcelona al millor programa de producció pròpia d'una televisió local.

Una altra proposta és Retrats¨Skr, una sèrie signada per Judith Porta que es basa en històries de persones que viuen a les ciutats i que il·lustren la grandesa de la vida quotidiana. Finalment, Psicopatologia digital mostra el procés de familiarització amb les noves tecnologies que segueixen usuaris majors de 25 anys. Sota un format de càpsules de curta durada, el programa pren la forma d'un consultori tecnològic on s'adrecen persones que tenen problemes amb els diferents enginys digitals.

L'XTVL distribuirà els programes Outsiders.cat, Cops de geni, Retrats¨Skr i Psicopatologia digital a totes les televisions locals adherides, que els emetran en l'horari que convinguin.


+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa