Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Programació especial de l’XTVL amb motiu de l’Onze de Setembre

Sala de premsa


Estarà encapçalada per la retransmissió en directe de l’acte institucional de la Diada

Programació especial de l’XTVL amb motiu de l’Onze de Setembre

La Xarxa de Televisions Locals (XTVL) oferirà aquest divendres una programació especial amb motiu de la celebració de l'Onze de Setembre, que tindrà com a eix central la retransmissió en directe de l'acte institucional de la Diada organitzat pel Govern català i el Parlament de Catalunya. Els periodistes Mabel Moreno i Dídac Boza comentaran el desenvolupament de l'acte, que començarà a les 11.30 h al Parc de la Ciutadella de Barcelona i que presidiran conjuntament el president de la Generalitat, José Montilla, i el del Parlament de Catalunya, Ernest Benach. Aquesta retransmissió també es podrà seguir en vídeo i en directe pel diari digital lamalla.cat.

Seguidament, a les 12.30 h, s'estrenarà per televisió el documental d'animació infantil Catalonia, terra de tots. Les tres bessones a la Catalunya real. Els populars personatges de Les Tres Bessones, creats en paper per la dibuixant Roser Capdevila, són les protagonistes d'aquesta producció que explica, en clau infantil i amb un argument de ficció, com la societat catalana ha estat, és i serà una terra d'acollida per a moltes famílies nouvingudes. Catalonia, terra de tots. Les tres bessones a la Catalunya real és un projecte produït per Cromosoma, que ha comptat amb el suport dels departaments d'Educació, Acció Social i Cultura de la Generalitat.

Finalment, a les 13 h s'oferirà un resum amb els millors moments de la diada castellera de Sant Fèlix, recollits per les càmeres de Vilafranca TV.

L'XTVL distribuirà aquesta programació especial al conjunt de les televisions locals adherides.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa