Xarxa Audiovisual Local

Divendres, 10 de juliol de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > TAC12 i VOTV ja han començat les emissions en TDT

Sala de premsa


Aquest dilluns s'ha produït l'encesa oficial de la TDT local al Camp de Tarragona i al Vallès Oriental

TAC12 i VOTV ja han començat les emissions en TDT

Aquest dilluns han començat a emetre dues noves televisions públiques, TAC12, al Camp de Tarragona( canal 54 ) i VOTV, al Vallès Oriental (canal 40) que compten amb el suport i continguts de la Xarxa de Televisions Locals (XTVL). La intenció dels nous canals és donar veu a les comarques implicades. En el cas de Tarragona, el Consorci per a la Gestió de la TDT del Camp (TACOALT) està integrat pels municipis de Constantí, Montblanc, Salou, Tarragona, Torredembarra, Valls i Vila-seca (Tarragonès, Alt Camp i Conca de Barberà) i en el cas de VOTV, el canal és gestionat pel Consorci Teledigital del Vallès, donant cobertura a tots els municipis de la comarca.

Els programes informatius i l'actualitat són els punts forts del canal públic de TDT a Tarragona, TAC 12. Aquest canal, adherit a la Xarxa de Televisions Locals preveu emetre tres hores diàries de producció pròpia entre les vuit del vespre i les 12 de la nit, franja de màxima audiència i per tant, també de màxima competència. Amb la pretensió de generar sentiment d'identitat comarcal, l'equilibri territorial i la informació institucional dels set municipis que integren el consorci, tindran un pes important en la programació del nou canal tarragoní.

Begoña Floria, presidenta del consorci Tacoalt assenyala que el pressupost per aquest any 2009 és limitat però confia en l'equip, format per 13 professionals, per tirar endavant "aquesta idea innovadora i de qualitat".

VOTV, la TDT del Vallès Oriental també engega dilluns
VOTV, creada pel Consorci teledigital del Vallès també ha iniciat oficialment les seves emissions aquest dilluns. El canal ha nascut amb l'esperit de ser un referent per a tots els habitants de les comarques amb informatius, programes de cultura i entreteniment i tindrà programació durant les 24 hores del dia. El nou canal compta també amb el suport i continguts de la Xarxa de Televisions Locals (XTVL)

Un altre dels canals digitals que també ha entrat en funcionament, de manera oficial aquest dilluns és Canal Nord TV. Els continguts locals i de proximitat seran el segell d'aquesta televisió que es pot sintonitzar pel canal 41.

lamalla.cat

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa