Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > RTV L'Hospitalet arrenca temporada amb nous programes i nova imatge

Sala de premsa


Coincideix amb la posada en marxa del diari multimèdia 'Digital-h'

RTV L'Hospitalet arrenca temporada amb nous programes i nova imatge

RTV L'Hospitalet ha començat la temporada amb la posada en marxa de nous programes, l'estrena d'una nova imatge corporativa i l'entrada en funcionament d'un nou portal a internet que agrupa tots els mitjans municipals. Pel que fa a la programació, una de les novetats és que el magazín Tots els matins, que s'emet per Ràdio L'Hospitalet de dilluns a divendres de 9 a 12 h, ara també es pot seguir en directe per Televisió de l'Hospitalet.

La nova graella de la tele també ha introduït un espai on els ciutadans adrecen preguntes sobre la vida municipal a l'alcaldessa, Núria Marín. Quant a la informació esportiva, els dos mitjans han apostat per reforçar-la. Entre les novetats es troba l'estrena, a la ràdio, del programa de cap de setmana Tot en joc, basat en retransmissions esportives d'equips locals.

En aquesta nova temporada també s'ha posat en marxa Digital-h (www.digitalh.cat), un diari multimèdia on es pot trobar informació de l'actualitat local, i que alhora és la porta d'accés a les pàgines web dels mitjans municipals.

Totes aquestes novetats s'han completat amb l'estrena d'una nova imatge corporativa unificada per a tots els mitjans municipals.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa